22/02/2015

Hezonja condueix el Barça a la seva sisena final consecutiva

Mario Hezonja, que va anotar 8 dels seus 12 punts en l’últim període, intentant superar Fran Vázquez durant la semifinal.

Enviat especial a Las PalmasMario Hezonja és un jugador de bàsquet d’aquells que neixen una vegada cada molts anys. Té 19 anys i encara comet errades, però ahir va rescatar un Barça que perdia per set punts de diferència contra l’Unicaja i el va conduir a la seva sisena final de la Copa del Rei consecutiva. L’aler croat, que va anotar 8 dels seus 12 punts en un últim període decisiu, va liderar la reacció de l’equip blaugrana, que va patir com mai per sobreviure en una semifinal molt competida. El conjunt català disputarà aquesta tarda (19 hores, TV3 i La 1 de TVE) la seva 18a final ACB consecutiva (entre la Supercopa, la Lliga Endesa i la Copa del Rei). El seu rival serà el Reial Madrid, que ahir va acabar amb el somni del Fiatc Joventut. El títol del KO es decidirà amb un clàssic per cinquena vegada en els últims sis anys.

“La veritat és que no estic gaire satisfet perquè hem estat per sota del 70% del nostre potencial”, va reconèixer Xavi Pascual. “L’aportació final de Mario Hezonja i Maciej Lampe ha sigut importantíssima per al desenllaç. Han jugat molt bé. El col·lectiu necessita gent que determini”, va afegir l’entrenador, que espera que el seu equip tingui més continuïtat durant la final.

Reacció brillant

DeShaun Thomas va començar la semifinal endollat i va aconseguir tres triples molt semblants, des de la cantonada. El seu encert va servir perquè el Barça tanqués el primer període amb un lleuger avantatge (18-15). Liderada per Jayson Granger, la segona unitat de l’Unicaja va millorar les prestacions del seu equip, que va capgirar el marcador amb un parcial de 4-13 (24-28). L’equip de Joan Plaza va viure durant molts minuts del seu encert des de la línia de tres punts (9 triples en els primers 20 minuts) i del seu domini del rebot ofensiu. Les pilotes perdudes també van penalitzar el Barça, que va patir per contenir Mindaugas Kuzminskas. El conjunt malagueny, que va tenir una renda de set punts (32-39), va arribar al descans amb un avantatge de cinc punts (34-39).

La lluita d’Ante Tomic i la fiabilitat de Brad Oleson, que va tenir un protagonisme clau, van millorar les prestacions d’un Barça que va continuar donant massa segones oportunitats al rival, però que va recuperar l’avantatge en el marcador (53-51). Xavi Pascual va llegir bé el joc i va igualar la batalla pel rebot col·locant junts DeShaun Thomas, Maciej Lampe i Ante Tomic. El partit va arribar als últims deu minuts amb el marcador empatat (59-59).

Un Unicaja molt sòlid va aconseguir una renda de sis punts (62-68) a set minuts del final. Però l’aparició de Mario Hezonja, que va anotar 8 punts en un tres i no res, va capgirar el partit i el Barça es va apuntar un parcial d’11-0 que va destrempar el rival (73-68). L’equip malagueny es va enfonsar i va tancar el partit rebent un 25-11 en contra.

L’infantil culer, eliminat a la MiniCopa

L’Unicaja va deixar ahir el Barça sense final de la MiniCopa, el torneig infantil que es disputa de manera paral·lela a la Copa del Rei. L’equip blaugrana va perdre a la pròrroga (76-82), així que després d’haver lluitat pel títol en les primeres 10 edicions del campionat es quedarà sense disputar el partit clau per segon any consecutiu. Golden Nnaemeka es va convertir en un malson per al conjunt culer i va acabar amb 30 punts i 31 rebots, i amb un 43 de valoració. La final, que enfrontarà el Reial Madrid i l’Unicaja, es disputarà a les 13 hores. Abans, Óscar Quintana, entrenador i comentarista de TVE, oferirà un clínic.