TENIS
Esports 29/06/2012

Rafa Nadal, eliminat de Wimbledon pel debutant Rosol

Natalia Arroyo
1 min
Nadal va anar sempre a remolc contra Rosol, sobretot després de la pausa per falta de llum.

BARCELONA.A les 22 h de la nit va saltar la sorpresa a la pista central de l'All England Club de Londres: Rafa Nadal queia eliminat en la segona ronda de Wimbledon a mans de Lukas Rosol, un tenista txec de 27 anys que ocupa el lloc número 100 del rànquing ATP i que debutava a la gespa londinenca. Nadal va dir adéu al Grand Slam en cinc sets (6-7, 6-4, 6-4, 2-6 i 6-4) després de tres hores i 18 minuts de partit. Una interrupció de més de mitja hora per falta de llum entre el quart i cinquè set va tallar la inèrcia guanyadora que Nadal havia agafat per aixecar un partit que mai va controlar.

I és que el manacorí no va jugar còmode en cap moment, superat per l'encert d'un Rosol que al final del partit va confessar, eufòric i emocionat, que havia fet el millor partit de la seva vida. "Em sap greu pel Rafa, però aquestes coses de vegades passen -va reconèixer-. És com un miracle, no m'ho esperava".

Nadal, que en les últimes cinc participacions a Wimbledon havia arribat fins a la final, ja va caure eliminat en la segona ronda l'any 2005, quan el luxemburguès Gilles Muller el va enviar a casa abans d'hora.

Amb aquesta derrota, el número 2 del món perdrà 1.145 punts i la segona posició del rànquing ATP, que serà per a Roger Federer, que juga avui contra el francès Julien Benneteau.

stats