BARÇA

L'Audiència Nacional accepta traslladar Sandro Rosell a una presó catalana

L'expresident del Barça porta més d'un any a Soto del Real

La jutge Carmen Lamela ha donat el seu vistiplau al trasllat de l'expresident del Barcelona Sandro Rosell a una presó catalana un cop ha dictat ja l'acte de processament contra ell i 5 persones més per blanquejar 20 milions d'euros de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF), dels quals Rosell es va quedar amb almenys 6,5 milions. A Rosell només li falta un informe social de la presó de Soto de Real i l'autorització de la Generalitat. La petició de Rosell es podria resoldre en les pròximes setmanes, a l'espera de l'informe del centre penitenciari i l'autorització de la Generalitat. Els advocats de Rosell van rebre ahir la notificació de la jutge Lamela i iniciaran els tràmits per fer els passos per al trasllat.

L'expresident del Barça es troba en règim de presó provisional des de fa un any, acusat de delicte fiscal i blanqueig de capitals, a la presó de Soto del Real. A més, al setembre declararà d'un segon cas de possible frau fiscal.

El passat 29 de maig, Lamela va dictar el processament per a Rosell, la seva dona, Marta Pineda, l'advocat andorrà Joan Besolí i tres persones més per entendre que formaven part d'una organització criminal que va ocultar diners desviats de la CBF pel seu expresident Ricardo Teixeira, investigat als Estats Units. Se'ls atribueix el blanqueig de 15 milions de comissions obtingudes per Teixeira dels drets de retransmissió de 24 amistosos de la selecció brasilera i 5 milions més d'un contracte de patrocini amb la marca Nike. Segons la jutgessa, Rosell es va apropiar almenys de 6,5 milions d'euros de l'operació dels amistosos.

El contracte per aquests partits el va signar el 2006 Teixeira amb una societat àrab domiciliada a les Illes Caiman (International Sports Events) i vinculada al grup saudita Dallah Albaraka Group, dirigit al seu torn pel xeic bilionari d'aquest país Saleh Kamel.

Segons Lamela, en el contracte "es va imposar a la compradora els pagaments d'uns fons" dels que es van apropiar Rosell i Teixeira en perjudici de confederació brasilera, concretament 8.393.328 euros (9,7 milions de dòlars) en el cas de Teixeira i 6.580.000 (7,6) més en el de l'expresident del Barça, "en els dos casos sense el coneixement de la CBF i en perjudici seu".

En el cas de Rosell, va rebre els 6,5 milions mitjançant cinc transferències fetes entre novembre del 2010 i gener del 2011 a comptes a Espanya a nom seu i el de la seva dona, provinents de comptes de Suïssa i Aràbia Saudita vinculades al xeic.

L'expresident del Barça va declarar a Hisenda que aquests pagaments van ser per la venda al maig del 2011 d'una mercantil propietat seva i de la seva dona (BSM) a una societat en el Líban d'un ciutadà libanès amic de Rosell -Shahe Ohanneissian-, però la jutgessa sosté que en realitat van respondre a les comissions pels amistosos.

Més continguts de