La guantera

Seat al sol

Quan estigui acabada la segona fase, la teulada de cèl·lules fotovoltaiques de la fàbrica de Martorell produirà un cabal d'energia elèctrica que estalviarà un volum del CO que llancem a l'atmosfera equivalent al 15% del que és capaç de purificar tot el Parc Natural del Montseny.

La primera fase de la teulada de cèl·lules fotovoltaiques que Seat ha instal·lat a la fàbrica de Martorell ja està en funcionament. Són més de vint mil panells solars que ocupen una superfície de 135.000 metres quadrats, i que estan situats al sostre dels tallers i les esplanades on es guarden els cotxes produïts, llestos per ser comercialitzats. Aquestes plaques protegeixen els vehicles emmagatzemats i fabriquen energia completament neta. El projecte, que ha significat una inversió de 17 milions d'euros, produeix 4 MW d'energia elèctrica, cosa que evita l'emissió de 2.800 tones de CO a l'aire que respirem. Això vol dir que, en un any, aquesta planta produirà més energia que la consumida per la il·luminació nadalenca dels carrers de Barcelona i Madrid, conjuntament.

A finals de l'any vinent ja hi haurà sis plantes fotovoltaiques a las fàbrica Seat, que ocuparan 320.000 metres quadrats, la superfície més gran amb aquesta tecnologia en una indústria de l'automoció europea. Això farà una producció de 10,6 MW, és a dir, el consum elèctric de 3.000 llars, i un estalvi de més de 6.800 tones de CO que emetríem si fessin servir una altra font d'energia.

Més continguts de