BARÇA

Turistes, Boixos Nois i samarretes del Madrid: les hores prèvies al clàssic

S'han venut entrades fins poques hores abans del partit

Tallant la Travessera de les Corts, els Boixos Nois es dirigien al Camp Nou fent un 'corteo', com se sol dir en l'ambient futbolístic. Bengales, càntics i insults al Madrid. "No Boixos, No Party", deia una pancarta. I davant, un home amb la cara tapada portava un retrat gegant de Josep Lluís Núñez. Com si fos un retorn als anys 80. El grup vivia el seu clàssic sense poder entrar a l'estadi. Un estadi on brilla el sol després d'hores de pluja. I on els anys 80, per sort, semblen ben lluny d'aquest futbol globalitzat.

"¡Menudo sueño estar aquí!", diu l'Esteban, que va amb una samarreta del Barça i una bandera del Junior de Barranquilla. És colombià. "Venim de Nigèria", diuen tres senyors de mitjana edat que treballen en el sector del petroli al seu país i que visiten Barcelona per primer cop. L'Afer viu el seu segon clàssic. És de Tel Aviv, membre d'una penya blaugrana d'Israel. Just darrere seu, un grup d'àrabs amb entrades VIP i samarretes tant del Barça com del Madrid. El Camp Nou ple de turistes i encara s'hi han venut entrades a poc de començar el partit. I quant ha pagat la gent? 200, 300, 400 o 600 euros, alguns. És un clàssic global que molts socis han preferit mirar per televisió.

Com ja sol passar els últims anys, molts aficionats madridistes d'arreu del planeta també han arribat al Camp Nou amb samarretes blanques. Un mosso d'esquadra aparta un jove àrab amb la samarreta del Madrid quan es dirigia cap als Boixos Nois per fer un vídeo. "Podria ser perillós", l'adverteix. I el jove s'aparta sense entendre res. Ho entén quan rep insults quan passen els Boixos per davant seu. Ell, darrere els mossos, ho grava.

A mesura que s'acosta l'inici del partit van apareixent els aficionats locals; molts, enfadats per haver trobat tallada la Travessera de les Corts. Molts, amb samarretes grogues. De fet, a dins l'estadi alguns aficionat posen teles grogues a damunt les boques d'entrada al Camp Nou.

Més continguts de