CICLISME
Esports 11/09/2017

La Vuelta honora Froome i Contador

Chris Froome amb el trofeu de la Vuelta.

BarcelonaEl britànic Chris Froome (Sky) es va proclamar ahir vencedor de la 72a edició de la Vuelta a Espanya després de la disputa de la vint-i-unena i última etapa, entre Arroyomolinos i Madrid, de 117,6 quilòmetres, en la qual l’italià Matteo Trentin (Quick-Step) va signar el seu quart triomf després d’imposar-se a l’esprint amb un temps de 3 hores, 6 minuts i 25 segons.

Froome, de 32 anys i quatre vegades guanyador del Tour, s’estrena en el palmarès de la Vuelta, en la qual havia signat tres segons llocs. El registre suposa un doblet històric. El kenià de naixement iguala els registres de Jacques Anquetil (1963) i Bernard Hinault (1978), que també van guanyar el Tour i la Vuelta. L’italià Vincenzo Nibali (Bahrain) i el rus Ilnur Zakarin (Katusha) van acompanyar el britànic en el podi. Alberto Contador, que es retira del ciclisme professional, va ser homenatjat pels carrers de Madrid.

Madrid viu “un dia màgic”

“Ha sigut un dia màgic, un dia que sempre recordaré. L’entrada a Madrid ha sigut inoblidable, amb tota la gent animant-me. Els estic molt agraït”, va dir el corredor madrileny quan va acabar l’etapa amb final a la plaça Cibeles. Contador va atacar a 50 quilòmetres de la meta, fet que li va permetre sentir en solitari els aplaudiments dels aficionats.