L'Argentina de Messi amarga el centenari de Bravo (1-2)

El davanter blaugrana no aconsegueix marcar el seu company d'equip, però el resultat serveix als seus, que superen Xile

R.r.
Leo Messi controla la pilota sota la pressió de Francisco Silva

BarcelonaAmb remuntada en el joc i en el marcador, l'Argentina de Messi s'ha imposat 1-2 a la selecció xilena de Claudio Bravo en la cinquena jornada de la fase de classificació per al Mundial de Rússia 2018. Di María i Mercado han firmat els gols que capgiraven la diana inicial de Gutiérrez i que situa l'Argentina quarta, un punt per sobre de Xile.

Absent Mascherano per sanció, el partit comptava amb la presència de només dos blaugranes, tots dos titulars que han jugat la totalitat dels minuts amb les seves respectives seleccions. Les alegries han durat poc per a Bravo, que més enllà de la celebració prèvia pel seu centenari de partits amb Xile no ha tingut gaires més motius per somriure, ja que ha encaixat dos gols al primer temps on, tot i quedar venut, podia haver fet més.

En un partit més travat que vistós, els xilens, que estrenaven tècnic –l'exjugador Juan Antonio Pizzi, argentí de naixement i amb passat blaugrana, que ha debutat com a substitut de Jorge Sampaoli només dos dies després d'assumir el càrrec–, han començat portant la iniciativa, però han topat amb un obstacle de gran pes: les lesions de Matías Fernández i Marcelo Díaz. Dues baixes de pes per al mig del camp d'una selecció rocosa que ha perdut potencial físic i toc en una de les seves línies més fortes i que han afavorit una Argentina bolcada al contracop i plena d'individualitats amb recels a l'hora d'associar-se.

Tot i això, Xile s'ha avançat gràcies a un remat de cap de Gutiérrez a la sortida d'un córner (10'). Lluny d'espantar-se, l'Argentina ha reaccionat ben aviat, i pocs minuts després, Di María ha firmat l'empat amb un xut enroscat amb la dreta (18'). El partit tornava al punt inicial, amb Messi relativament ben controlat per les constants ajudes xilenes i els de Pizzi portant la iniciativa.

Però els homes de Gerardo Marino han anat guanyant pes en el partit i han afegit al contraatac la capacitat de guanyar terreny al mig del camp. Vuit minuts després, han capgirat el marcador en una acció desafortunada on Isla ha intentat refusar una pilota controlada per Messi dins l'àrea que ha anat a parar als dominis de Mercado, que no ha desaprofitat el mal refús i ha superat Bravo per sota les cames.

Dues accions aïllades que han colpejat amb força una selecció xilena ja prou malmesa per les dues lesions i que s'ha anat ofuscant amb el pas dels minuts. Tot i els gols, les interrupcions han seguit guanyant protagonisme al joc vistós que acostumen a protagonitzar els jugadors d'atac de tots dos equips. Especialment destacables han estat dos avisos, un de Gutiérrez per sobre del travesser a punt de començar el descans i un altre d'Orellana des de fora l'àrea que ha refusat amb encert Romero. Els visitants han pogut sentenciar el partit amb un xut creuat d'Agüero el 64', però ha sortit massa desviat i no ha trobat porteria. Tot ha pogut passar en un segon temps amb alternatives on Xile s'ha animat i l'Argentina ha intentat sentenciar al contraatac.

Messi, que en un salt ha rebut un fort cop de Jara sense incidències a les costelles, no ha parat d'intentar conduccions quan podia, però entre la gran distància amb l'àrea, la pressió dels rivals i que el joc argentí no sempre passava per ell, ha acabat tancant un altre partit més aviat discret amb la seva selecció.