MOTOCICLISME
Esports 22/11/2020

Albert Arenas s’endú el Mundial de Moto3 cap a Girona

Enea Bastianini s'endú el títol de la disciplina Moto2 durant la jornada del Gran Premi de Portugal

Gonzalo Romero
4 min
Albert Arenas celebra el títol de campió de Moto3

BarcelonaAlbert Arenas és el nou campió del Mundial de Moto3. El gironí va tancar ahir la temporada en la màxima expressió del tàndem tensió i adrenalina en un Gran Premi de Portugal a tot o res, jugant amb els seus vuit punts d’avantatge en la classificació. El resultat justifica l’espectacle. Va ser la cursa més espectacular del calendari postconfinament i es va demostrar que el motociclisme té vida més enllà de Márquez, Rossi i ara també Joan Mir. Arenas recordarà sempre Portimão. Serà la seva particular cirereta a una trajectòria d’apostes, lesions i perseverança que l’han portat a la pantalla dels registres per a la història. Va passar-se el joc des de la cinquena posició. No era la via fàcil. L’estratègia conservadora va amenaçar el desenllaç fins a la línia de meta. La lluita a tres bandes amb Ai Ogura (Honda) i Tony Arbolino (Honda) va anar fent-se més crua.

Les accions de cada candidatura fluctuaven amb cada volta. Que el campió no busqués ritme de victòria va obrir l’escenari de les possibilitats. L’esquema de la sensatesa va saltar massa d’hora. Va ser el joc de les dinàmiques. Ogura va començar discret entre la por i la paciència d’esperar el moment de buscar l’ all-in. Arbolino feia la seva. Era una amenaça satèl·lit començant des del 27è lloc. Des de la distància va generar pànic amb una remuntada de competidor nat, entrant en el top ten amb convicció. Va passar d’autodescartar-se en la sessió de classificació a avançar Arenas en un mà a mà deliciós. La millora d’Ogura en el segon grup de la carrera va posar-lo contra les cordes. Va perdre ritme.

Albert Arenas durant el Gran Premi de Portugal de Moto3

La seva renda de punts al Mundial es va reduir a un avançament més i la sensació de desgast va semblar per moments definitiva. “Ha estat un patiment, especialment en els moments bons i en els dolents. A l’inici estava còmode i gaudint, però després he tingut algun problema amb el neumàtic de darrere. L’última volta ha sigut un embolic”, va comentar Arenas. El de KTM va dignificar la corona internacional amb una última volta d’ofici. Es va mantenir ferm quan els pilots van serrar les dents. Cada objectiu va tenir una realitat pròpia. La del gironí va ser mantenir l’equilibri i fer el millor registre possible per si Ogura o Arbolino aconseguien deixar enrere una moto més. La possibilitat d’un nou gir dramàtic va fer que la celebració del Mundial fos doble. “He d’assimilar-ho. Vulguis o no et passen moltes coses pel cap, però he estat molt tranquil aquests dies, sense pensar-hi gaire, i ara m’ha arribat tot de cop. Estic molt feliç i amb ganes de parlar amb tots”, va insistir el campió des de la zona mixta.

Bastianini, nou campió de Moto2

Enea Bastianini ha fet els deures i ha aixecat el títol de Moto2. L'italià de Kalex ha tret matrícula en la gestió de la cursa de Portimao amb la cinquena posició. Era el resultat que necessitava per deprendre d'ell mateix. Dit i fet. Les aspiracions es resumien en ser capaç de complir per entrar en el grup de campions del món italians.

Remy Gardner (Kalex) ha celebrat el primer lloc del Gran Premi per davant de l'italià Luca Marini (Kalex) i el britànic Sam Lowes (Estrella Galicia 0'0 Kalex), que han ratllat el rendiment tipus per exprimir les seves opcions d'endur-se el mundial fins al final. "No sé ni què dir. Això és increïble. Ha estat una temporada fantàstic i molt difícil per la pandèmia de coronavirus. Avui sóc campió del món. Vull dedicar-li el títol a l'equip, la meva parella i la família. És el millor dia de la meva vida. Ha estat una gran cursa", ha explicat Bastianini en la zona mixta.

Oliveira guanya el Gran Premi de Portugal en la modalitat de MotoGP

Mir abandona per problemes tècnics

El cursa de MotoGP ha estat un postre còmode al Mundial. La victòria a l'última prova de Joan Mir ha restat emoció a l'edició portuguesa. El campió no ha pogut acomiadar-se del seu gran any des de la pista. Uns problemes tècnics amb la seva Suzuki l'han obligat a abandonar. Jornada gris pels pilots catalans. Pol Espargaró ha estat a punt de trepitjar de nou el podi, però no ha pogut millorar la seva quarta plaça.

La seva ha estat una gran temporada signant el cinquè lloc en la classificació general. Àlex Márquez, per la seva banda, no ha pogut fer-se amb el títol de millor debutant de la categoria, fent-se fort a l'equip Honda sense el seu germà, Marc Márquez. El barceloní Álex Rins no ha pogut passar del 15è lloc. La victòria en aquest cap de setmana ha estat per l'amfitrió Miguel Oliveira exhibint-se com en els entrenaments oficials.

stats