BARÇA
Esports 07/11/2013

Presentat el primer llibre sobre Paulino Alcántara a la seu d'exjugadors del Barça

Edicions Saldonar ha presentat dos llibres que pretenen contribuir a recordar el passat del club

àlex Galera
1 min
Ángel Iturriaga, David Valero i Frederic Porta

BarcelonaAquest dijous s'han presentat a la seu de l'Agrupació de jugadors del Barça dos nous llibres que expliquen la historia, la vida i el significat del barça. D'una banda, "Paulino, el primer crack blaugrana". De l'altra, el segon volum de relats del periodista Frederic Porta "De blues i grana".

L'acte, que ha tingut lloc a les entranyes del Camp Nou, ha comptat amb la presència de Ramon Alfonseda, President de l'Agrupació, Gustau Biosca o fins i tot Mikel Witty, descendent d'Arthur Witty, un dels fundadors del club blaugrana.

Totes dues obres no pretenen donar simples dades històriques de l'entitat, ja que pretenen recuperar la història del club i de Catalunya a traves de les seves vides, tal i com han assegurat els seus respectius autors. A més, tots els autors han destacat que aquestes obres tenen un gran gruix literari i que estan narrades en primera persona ja que "és la manera d'apropar la seva figura al ciutadà d'avui. en dia".

Ángel Iturriaga i David Valero, els escriptors del llibre sobre Paulino Alcántara, han assegurat que "era necessari fer una biografia d'una gran estrella de l'esport com era Paulino, ja que és una de les primeres grans estrelles de l'esport i el millor futbolista asiàtic de tots els temps". Alcántara,heroi del Barça, era nascut a les Filipines.

Per la seva banda, l'autor de "Blues i grana", Frederic Porta, ha assegurat que amb la seva obra pretén "lluitar per recuperar un patrimoni tant important com la historia del Barça" ja que "el Barça no neix als anys50, sinó que té moltes anècdotes anys enrere. És obligat saber que abans que Messi hi van haver altres figures com Kubala, Samitier o Paulino Alcantara...".

stats