F-1
Esports 06/02/2012

Alguersuari: "No m'han mort, tinc 21 anys. Tornaré"

El pilot català de F-1 reconeix que quan al desembre Red Bull Racing li va comunicar que no comptaven amb ell, li van fer mal, i de manera innecessària perquè al GP del Brasil (al novembre) li havien confirmat la seva continuïtat de manera verbal

Ara
2 min
Alguersuari ha fet un gran any, però Toro Rosso el deixa sense volant per al 2012.

BarcelonaEl pilot català Jaume Alguersuari assegura que la decisió del desembre de Red Bull de deixar-lo sense volant a la seva escuderia filial, Toro Rosso, per la temporada 2012 li va fer mal "i de manera innecessària", segons destaca una entrevista concedida a la seva web oficial. "Aquestes situacions tan insòlites en la vida d'un esportista et permeten descobrir a la gent que t' estima en els moments difícils i augmenten la força emocional dels moments brillants quan arriben. Vull que ho sàpiga tothom. A mi no m'han mort, tinc 21 anys. Tornaré", assegura Alguersuari.

Sobre el seu futur, Alguersuari comenta: "No sóc un pilot debutant. Sí a la Fórmula 1, però no a qualsevol preu. Mai pagaré per córrer. Durant el mes de gener he mantingut converses amb una de les millors escuderies de la F-1 que poden ser determinants en el meu futur. M'he compromès a dedicar-me en cos i ànima a la F-1 el 2012. Preparar-me físicament per estar disponible per qualsevol oportunitat que sorgeixi".

Respecte les possibles sortides, el pilot ha explicat: "HRT no té un cotxe per a mi i jo no puc liquidar el meu patrimoni a la meva edat lluitant per millorar un cotxe que, lògicament, està molt enrere". I és que, després de veure's sense volant, Alguersuari va parlar amb Luis Pérez-Sala, director de HRT, i els dos van coincidir en aquesta opinió. Sobre Williams, el pilot diu que ni tan sols se li va passar pel cap: "Només necessiten pilots de pagament", assegura.

"En el GP del Brasil [a finals de novembre] em van confirmar verbalment la meva continuïtat. Aquell mateix cap de setmana havia rebutjat una molt bona oferta després d'aquesta confirmació per part de Red Bull i STR", diu Alguersuari, que afegeix: "Uns dies més tard, Toro Rosso em va enviar a la seu de Cepsa [el patrocinador] a Madrid per participar en un acte d'entrega de medalles als treballadors. En el dinar vaig parlar de la meva relació amb Toro Rosso i Cepsa amb un guió dissenyat des de Faenza. Dos dies després, em van comunicar telefònicament que no comptaven amb mi".

Alguersuari explica que no entén la decisió: "Ni jo ni ningú entendrà mai perquè havent complert de llarg les expectatives que em va demanar l'equip, em van cessar el 14 de desembre, ja sense temps de reacció per optar a un bon volant el 2012".

El català, que diu que Red Bull "mai ha exigit a ningú" tant com a ell –el van fer debutar sense experiència amb 19 anys–, destaca que després de la decisió de prescindir d'ell al desembre, tenia poc marge de maniobra. "Haver de buscar un seient al mes de desembre era ja missió impossible", explica.

stats