Fórmula 1
Esports 25/03/2012

Fernando Alonso guanya un Gran Premi de Malàisia marcat per la pluja

El triomf de l'asturià dóna aire a l'escuderia italiana després dels problemes que van tenir a Austràlia. De la Rosa acaba 22è la primera cursa amb HRT

N. García
2 min
Fernando Alonso ha estat el primer pilot en veure la bandera a quadres a Sepang / BAZUKI MUHAMMAD / REUTERS

BarcelonaFernando Alonso s'ha imposat en el Gran Premi de Malàisia, la segona cursa de la temporada. L'asturià ha aconseguit un triomf que dóna aire a l'escuderia italiana, després dels problemes que van tenir a Austràlia i que es van reproduir en els entrenaments oficials de dissabte a Sepang.

Alonso ha aprofitat un problema de Hamilton a boxs per col·locar-se primer i ja no ha abandonat la primera posició fins al final. L'asturià ha lluitat amb Sergio Pérez en les últimes voltes, però el mexicà s'ha sortit a poques voltes pel final i li ha servit en safata el triomf a Alonso que, sense tenir un cotxe competitiu, ha aconseguit un podi més que important per a l'equip italià.

La cursa malàisia ha començat sota una pluja torrencial i ha fet que els pilots haguessin d'entrar a boxs a posar els pneumàtics de pluja extrema. La tempesta ha obligat a sortir al cotxe de seguretat (volta 6) i a mostrar la bandera vermella tres voltes més tard. No ha estat fins un quart de dotze quan s'ha reprès la cursa, novament rere el cotxe de seguretat.

La pista s'ha començat a assecar i els pilots han hagut de tornar a visitar els mecànics per posar el compost intermedi. Just en aquesta aturada, en la volta 15, Hamilton ha calat el seu cotxe a boxs i Alonso l'ha avançat, col·locant-se primer. El dia negre dels McLaren ha seguit quan Button ha xocat amb Karthikeyan a la pista i ha trencat els bigotis, havent d'entrar a boxs.

La pluja ha tornat a fer acte de presència en algunes zones del circuit quan ja s'havia superat l'equador de la cursa, però ja no ha provocat més canvis. El mexicà Sergio Pérez s'ha apropat amb perill a Alonso en les últimes voltes, però ha patit una sortida de pista i ja no li ha pogut lluitar la victòria.

Karthikeyan, que ja havia topat amb Button en les primeres voltes, ha tornat a ser el protagonista en xocar amb Sebastian Vettel en els últims compassos de la cursa. L'alemany ha punxat la roda i ha hagut d'entrar a boxs a nou voltes pel final, fet que l'ha relegat a la cua de la classificació.

De la seva banda, Pedro de la Rosa ha aconseguit acabar una cursa amb l'HRT. El català, que ha tingut problemes amb la pressió de la benzina i ha hagut de sortir des del 'pit-lane', ha patit més problemes dels previstos. Direcció de cursa l'ha penalitzat amb un 'drive through' perquè en el moment de reprendre la cursa després de la bandera vermella alguns mecànics s'han quedat a la graella acabant d'enllestir el cotxe, cosa que està prohibida. Tot i això, després de complir la sanció, De la Rosa ha aconseguit creuar la línia de meta en la 22a posició.

stats