CICLISME
Esports 17/04/2013

La UCI publica les anàlisis de corticoides d'Armstrong en el Tour de França de 1999

Aquest document s'afegeix als que la UCI va facilitar als mitjans durant una conferència de premsa el passat 22 d'octubre de 2012

Efe
1 min

MadridLa Unió Ciclista Internacional (UCI) ha publicat aquest dimecres a la seva pàgina web els resultats de les anàlisis de corticoides a què es va sotmetre el ciclista nord-americà Lance Armstrong en el Tour de França de 1999.

Aquest document, que inclou tots els fets i circumstàncies que van envoltar aquests resultats, s'afegeix als que la UCI va facilitar als mitjans durant una conferència de premsa el passat 22 d'octubre de 2012.

Aleshores es va fer un esment específic a quatre resultats positius per corticoides. També recorda que es va al·ludir a això en un comunicat de premsa difós per la UCI el 21 de juliol de 1999.

El document, segons la UCI, "explica detalladament el motiu pel qual el ministeri francès de Joventut i Esport, responsable de totes les anàlisis del Tour de França segons la llei d'aquest país, va determinar que Armstrong no havia infringit les normes antidopatge".

Així mateix, la UCI aclareix "perquè l'evidència indicava clarament que els resultats no es van atribuir a l'ús d'una pomada amb corticoides".

Armstrong va ser desposseït per dopatge de les seves set victòries (1999-2005) en el Tour de França.

stats