Esports 01/08/2017

Ángel María Villar surt de la presó sense acceptar preguntes

Ell i el seu fill Gorka abonen 300.000 i 150.000 euros respectivament i ja han deixat Soto del Real

Ara
2 min
Ángel María Villar, a la seva sortida de Soto del Real

BarcelonaÁngel María Villar, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) –suspès de forma temporal– i el seu fill Gorka han sortit aquest dimarts de la presó de Soto del Real (Madrid) després de pagar les fiances de 300.000 i 150.000 euros, respectivament, que el dilluns els va imposar el jutge del cas Soule, Santiago Pedraz.

Villar ha atès als mitjans que l'esperaven a la sortida, però s'ha limitat a donar unes paraules d'agraïment i no ha acceptat preguntes: "Vull donar les gràcies a totes les persones que han confiat de forma privada i pública de mi, de Juan Padrón i del meu fill. A més, han confiat i ens han defensat. El propi Villar també ha volgut agrair l'"afecte" que han tingut per ells els presos del mòdul número 1. "Espero veure'ls aviat pel carrer", ha afegit.

Segons han informat fonts de l'Audiència Nacional, tots dos han dipositat aquest matí al jutjat les fiances, per la qual cosa el jutge ha dictat que siguin posats en llibertat i sortiran de la presó, on van ingressar el 20 de juliol, en les pròximes hores.

Pedraz també va imposar una fiança de 300.000 euros al president econòmic de la federació, Juan Padrón, que, segons fonts jurídiques consultades, ha realitzat una transferència aquest matí per pagar els diners, de manera que podria sortir també en llibertat.

Els motius del jutge

El titular del jutjat central d'instrucció número 1 afirma que, tot i que del que s'ha investigat es desprèn que hi segueix havent motius per estimar responsables criminalment dels delictes imputats Ángel María Villar, el seu fill Gorka i Joan Padrón, és oportú modificar la situació personal de tots tres a causa de les diligències que s'han practicat (bolcats, dipòsit i custòdia de la documentació requerida i intervinguda per analitzar-la, declaracions testificals i d'investigats) al costat de les mesures cautelars reals decretades pel que fa a tots tres (embargaments, bloquejos de comptes) i que fan, d'una banda, que difícilment els acusats puguin obstaculitzar la instrucció de la causa, sense que, d'altra banda, hi hagi perill de fuga a l'imposar-los al costat del pagament de la fiança les esmentades mesures de control.

En la seva interlocutòria, Santiago Pedraz ha decidit aixecar el secret de les actuacions i ha permès la personació en la causa dels investigats que encara no han sigut cridats a declarar per garantir el seu dret de defensa.

stats