WATERPOLO
Esports 16/02/2019

Atlètic Barceloneta - CE Mediterrani, la final de la Copa del Rei de waterpolo

El Barceloneta ha golejat el Barcelona (4-12) i el Mediterrani ha superat el Mataró (7-6)

L'Atlètic Barceloneta ha superat el CN Barcelona en la primera semifinal de la Copa del Rei

BarcelonaL'Atlètic Barceloneta ha superat sense problemes el CN Barcelona en la primera semifinal de la Copa del Rei de waterpolo (4-12). Els de Jesús Martín s'han imposat amb relativa facilitat després de marxar al descans amb un contundent 0-6. El Barceloneta, que busca el seu setè títol consecutiu, s'enfrontarà aquest diumenge en una final inèdita al CE Mediterrani, que ha superat l'equip local, el Quadis Mataró (7-6) per tornar a disputar una final d'aquest torneig que no juga des del 1996.

En la primera semifinal, entre l'Atlètic Barceloneta i el CN Barcelona, el primer quart ha acabat 0-2 gràcies als dos gols de Fran Fernández, que ha repetit tot just començar el segon quart. Martin Famera, Alberto Munárriz i de nou Fran Fernández han posat el 0-6 amb què s'ha arribat al descans, davant la impossibilitat del CN Barcelona d'inaugurar el marcador.

Després del descans, Álvaro Granados i Àlex Bustos han fet pujar fins a 8 els gols dels de Chus Martín. Els de Toni Esteller han aconseguit superar Daniel López-Pinedo gràcies a un gol de Víctor Flores. L'eslovè Martin Famera, de nou, ha marcat l'1-9 amb què s'ha conclòs el tercer quart. En el quart, Álvaro Granados ha aconseguit el desè per a l'Atlètic Barceloneta abans que Fran Valera i Adrià Delgado escurcessin distàncies. Munárriz i Famera han tornat a veure porteria abans que Adrià Delgado, de nou, situés el 4-12 final.

Igualtat en la segona semifinal

La segona semifinal ha sigut molt més igualada i, de fet, el Quadis Mataró hauria pogut forçar els penals en l'última jugada del partit. A l'inici, Marc Roca i Miguel de Toro han obert el marcador a favor del Medi, però Ramiro Veich i Àlex Codina han igualat abans de la finalització del primer quart. Al descans també s'ha arribat amb els dos equips empatats, en aquest cas a 4, un resultat que demostrava la gran igualtat que hi ha hagut entre barcelonins i maresmencs. El Mataró aconseguia posar-se per primer cop per davant amb un gol de Lluc Bertran, però el Mediterrani responia amb una diana de Marc Minguell i una altra de Guillem Garcia, tot i que, abans del descans, Lluc Bertran tornava a situar l'empat en el marcador.

El tercer quart només ha vist dos gols, els dos del Mediterrani, i en el quart i definitiu, si bé el Mataró ha decidit escurçar distàncies ben aviat, Javi Gorría ha situat el 7-5. Edu Mínguez ha marcat per donar emoció als últims minuts, però els maresmencs no han pogut tornar a empatar el partit, cosa que els hauria donat dret a jugar-se el passi a la final en la tanda de penals.