Esports 26/06/2021

Àustria fa tocar de peus a terra Itàlia, que guanya a la pròrroga (2-1)

En l'altre partit del dia, Dinamarca confirma la seva millora i supera Gal·les amb una exhibició (0-4)

2 min
Chiesa desencalla l'empat a zero amb un gol a la pròrroga

L’eufòria pel futbol desplegat fins ara per Itàlia va topar ahir amb una de les pors que hi havia al país transalpí: aquesta generació de futbolistes que tan bé estava jugant a futbol afrontava contra Àustria el seu primer gran partit a vida o mort. I els italians van patir per aconseguir superar la selecció austríaca, que marxa derrotada a la pròrroga (2-1), però amb el cap ben alt. 

A diferència de les exhibicions de rauxa i futbol que havia mostrat l’equip de Roberto Mancini a la fase de grups, ahir van anar de més a menys davant una competitiva Àustria que havia fet el camí invers en la competició, millorant partit rere partit i demostrant la solidesa del seu bloc. L’empat a zero, però, s’hauria pogut trencar a la primera meitat, quan Ciro Immobile va enviar un xut al travesser en la millor ocasió italiana de tot el primer temps. 

A la segona part, Itàlia es va anar empetitint i quedant sense idees, mentre que el combinat austríac va fer un pas endavant, posant la por al cos dels italians amb un xut de falta d’Álaba i un gol d’Arnautovic anul·lat per fora de joc després de la revisió del VAR. Més temeraris que atrevits, els italians es van bloquejar al segon temps, guardant, això sí, la rauxa per quan comencés la pròrroga. Un golàs de Chiesa va desencallar el partit després que Mancini segurament digués als seus jugadors que ja n’hi havia prou de ser porucs. Pessina va firmar el segon i Àustria ho va intentar fins al final amb un gol de Kalajdzic. Ara, Itàlia s’enfrontarà als quarts contra el vencedor del Bèlgica-Portugal. 

Gal·les explota contra l’àrbitre

En l’enfrontament entre Gal·les i Dinamarca que va donar el tret de sortida als vuitens de final, el combinat danès va escombrar la selecció de Gareth Bale (0-4). Els de Robert Page van començar millor, dominant el partit i rondant l’àrea d’Schmeichel amb dots xuts llunyans del jugador del Reial Madrid. Seria un miratge, perquè l’equip escandinau ben aviat es faria amb la possessió de la pilota i trobaria el merescut premi del gol mitjançant el bigoleador Dolberg que va obrir la llauna poc abans de la mitja hora de partit.

El segon, també de Dolberg, arribaria a la segona part, en una jugada que podria haver estat anul·lada per una falta prèvia, però el col·legiat Daniel Siebert i el VAR van donar validesa a l’acció. “El segon gol, tan aviat a la segona meitat, va canviar el rumb del partit i, tot i que és amarg afirmar-ho, per a mi hi hagut falta prèvia”, es va queixar el seleccionador gal·lès després del partit.

Amb el 0-2, Gal·les va quedar sentenciada i Bale, desdibuixat. Lluny de la reacció gal·lesa, el partit va acabar amb un festival danès al qual s’hi van sumar Maehle i el blaugrana Braithwaite, que van trobar porteria cap al final.

A prova el bon moment de Bèlgica i els Països Baixos

La segona jornada dels vuitens de final té preparats dos plats forts. La selecció dels Països Baixos, amb els blaugranes Frenkie de Jong i Memphis Depay al capdavant, s’enfronta a la República Txeca (18 hores, Cuatro). Mentre que l’equip neerlandès ha demostrat ser una màquina golejadora i ha superat amb autoritat la fase de grups sumant tres triomfs en tres partits, el combinat txec s’ha destapat com la revelació gràcies, en bona part, a la contribució del davanter del Bayern Leverkusen Patrik Schick. 

L’equip de Ronald de Boer buscarà seguir amb la seva ratxa triomfal ja lluny del Johan Cruyff Arena d’Amsterdam: jugaran contra la República Txeca al Puskas Arena (Budapest), l’única seu de la competició que permet omplir el seu aforament (67.000 localitats).

Lukaku contra Cristiano

L’Estadi de la Cartuja de Sevillà acollirà el flamant duel entre Bèlgica i Portugal (21 hores, Telecinco). La selecció del tècnic de Balaguer Robert Martínez, per plantilla i joc, és una de les grans favorites per guanyar el campionat. Per avançar als quarts, però, haurà de superar la Portugal de Cristiano Ronaldo.

El duel entre belgues i portuguesos serà també l’enfrontament entre els màxims golejadors del torneig. L’estrella portuguesa suma cinc gols (tres de penal) i Romelu Lukaku n’ha marcat tres (com Wijnaldum, Schick, Lewandowski -ja eliminat- i Forsberg). “Crec, espero i estic convençut que serem millors”, ha afirmat Fernando Santos, que ja va dur el seu equip a guanyar l’última Eurocopa.

stats