BARÇA
Esports 16/10/2015

La reubicació d'abonats els dies de partit de Champions serà rotatòria a partir del 2016-17

Fins ara, els mateixos socis sempre cedien les seves localitats

Efe
2 min
El Camp Nou, preparat / GETTY IMAGES

BarcelonaEl Barça ha presentat avui un pla per reubicar, de forma rotatòria, els abonats de tribuna del Camp Nou i atendre així els compromisos que té la UEFA amb els seus patrocinadors i socis comercials en els partits de la Lliga de Campions.

Fins a aquesta temporada, els socis de tribuna afectats pels requeriments de localitats de la UEFA en els partits de Champions eren sempre els mateixos, circumstància que canviarà, de forma provisional, durant aquest curs.

No obstant això, no serà fins a la campanya 2016-17 quan es posarà en marxa aquest pla, que estableix cinc zones de la tribuna central que seran de lliure disposició per als compromisos de la UEFA –una zona diferent per cadascuna d'aquestes cinc temporades– perquè els socis de cadascuna d'aquestes zones només hagin de cedir el seient durant una sola campanya.

El club català ha admès avui que va incomplint reiteradament els requeriments de la UEFA per cedir-li les millors localitats de tribuna –fins a 1.575 per partit–, tal com fan, obligats per contracte, la resta de clubs que participen en la Lliga de Campions.

El motiu és la particularitat del Camp Nou i el seu aforament, el 85% del qual queda cobert per socis abonats, cosa que dóna molt poc marge a l'entitat blaugrana per cedir a la UEFA les localitats que li corresponen i el nombre de les quals es veu incrementat a mesura que avança la competició, sense causar gaires molèsties als abonats.

Amb aquest pla, que conclourà la temporada 2020-21, es pretén solucionar una problemàtica que va arrossegant-se des de fa ja bastantes temporades i que fins ara gairebé sempre havia afectat el mateix grup de socis.

Els socis afectats per aquest pla de reubicació tindran dos abonaments durant la temporada en què hagin de renunciar al seu seient en la màxima competició continental: un per a la Lliga i la Copa del Rei, en què conservaran la localitat habitual, i un altre per a la Lliga de Campions, en què el club els assignarà un seient diferent en una zona pròxima.

El FC Barcelona compensarà aquests socis amb un descompte del 15% en l'abonament per les molèsties que els acords comercials amb la UEFA els pugui causar durant aquesta campanya.

L'entitat blaugrana confia en que la remodelació del Camp Nou estigui llesta per a la temporada 2021-22, amb la qual cosa el pla deixarà de tenir vigència, ja que l'esmentada reforma contemplarà una zona de la tribunal central delimitada per atendre exclusivament les sol·licituds d'entrades de la federació europea de futbol

stats