Lliga de campions
Esports Barça Femení 18/10/2022

El Barça s'estrena a la Champions sense traumes i amb ambició renovada

Les blaugranes debuten a la competició europea aquest dimecres contra el Benfica en l'únic partit que jugaran al Johan Cruyff

3 min
Mariona Caldentey durant l'entrenament previ al partit

Sant Joan Despí"Torí no va ser cap trauma". Així de contundent s'expressa Marta Torrejón hores abans que torni a començar la Champions per al conjunt dirigit per Jonatan Giráldez. El Barça va sortir tocat de la derrota contra l'Olympique de Lió a la final de la Champions en terres italianes la temporada passada. Però ara, amb certa distància i noves sensacions, aquella fatídica nit ja és només un record amarg. "Aquest equip sap sobreposar-se a partits difícils —afegeix—. Després de la final vam tenir una altra competició i la vam resoldre perfectament. Demà comencem una de les nostres competicions preferides", recalca la futbolista amb un somriure. El Benfica (21 h, DAZN) serà el primer rival a què s'enfrontaran en el seu camí cap a la final d'Eindhoven. Hi ha ganes de treure's l'espina de l'any passat.

La ferida de Torí sembla tancada. Les jugadores i l'staff han deixat enrere la nit que va fer reviure els fantasmes de Budapest, però les similituds amb la primera final europea perduda són innegables i és un clar avís per a navegants. L'Olympique de Lió és el botxí per excel·lència de les blaugranes i ara toca tornar a demostrar sobre el terreny de joc que s'ha après la lliçó. "Tots sabem que la final Torí no va ser el millor partit de la temporada passada. Hem de ser conscients que, arribat a aquest punt de la competició, s'ha de jugar en les millors condicions. Amb temps, maduresa i experiència ho hem vist. Això ho hem après", ha recordat la jugadora del Barça en la roda de premsa prèvia al matx. "Ara comencem una nova temporada i vull focalitzar-me en l'equip nou que hem fet. Estem al 100%, volem començar amb victòria aquesta Champions i per arribar a la final s'han de fer moltes coses bé, repetir-ho i millorar-ho", ha conclòs la futbolista.

Una nova temporada, una nova oportunitat. El Barça es vol tornar a erigir com el dominador a Europa i té les idees ben clares. "Hem de guanyar tots els partits que juguem", sentencia Jonatan Giráldez. Per aconseguir-ho, no hi ha millor escenari que el Johan Cruyff. "No és cap pas enrere. La ratxa del Johan és molt bona: ho hem guanyat tot. Ens agrada molt l'ambient i ja tindrem oportunitats contra el Rosengard i contra el Bayern de jugar al Camp Nou. És una oportunitat més per demostrar a la gent com juguem a futbol", ha dit el tècnic culer. L'enfrontament contra el Benfica serà l'únic de la fase de grups que les blaugranes juguaran al Johan com a local —contra el Bayern de Munic i l'Arsenal jugaran al Camp Nou.

El rival és del tot desconegut. Les blaugranes mai s'han enfrontat al Benfica i, esclar, sense precedents el cos tècnic ha recorregut a l'hemeroteca per analitzar-lo. Jonatan Giráldez reconeix que són conscients que en moltes ocasions els equips canvien del tot el seu plantejament quan s'enfronten a les blaugranes. "Tenen jugadores amb diferents registres. Per la nostra manera d'atacar, és una de les seves amenaces. La seva línia atacant té diversos perfils amb capacitat de protegir-se, d'associar-se. Hem d'estar fines per evitar pèrdues innecessàries que els pugui donar confiança defensivament", ha analitzat Giráldez a la premsa. El Benfica ha superat a la prèvia les kosovars de l'EP-Com Hajvala, el Twente neerlandès i el Rangers d'Escòcia, amb algunes jugadores que van ser a l'última Eurocopa fent un bon paper amb Portugal.

L'estrena de la Champions al Johan Cruyff serà de gala. Alexia Putellas, flamant campiona per segona vegada de la Pilota d'Or, oferirà el trofeu a l'afició abans que a les nou de la nit soni el xiulet inicial. Comença la temporada en què el Barça vol reconquerir el terreny perdut.

stats