Barça Femení

Dues genialitats d'Aitana deixen el Barça a tocar de la final de Copa

El Barça suma un nou triomf en un partit marcat pel retorn de Rolfö davant la mirada de 23.493 espectadors

Les futbolistes del Barça celebrant el primer gol d'Aitana a San Mamés

BarcelonaTot i només ser l'anada de les semifinals de la Copa, l'eliminatòria ha durat el que Aitana ha volgut que durés. La de Sant Pere de Ribes ha deixat clar el perquè és la millor jugadora del món. Avui amb dos gols al primer quart d'hora de joc, que, pràcticament, han deixat segellat el bitllet per a la final. El partit, però, no només ha estat marcat per la golejada blaugrana. Sense dubte, la notícia de la tarda ha estat el retorn de Fridolina Rolfö, que ha sumat els seus primers minuts de la temporada. Alexia Putellas, d'altra banda, que també havia rebut l'alta mèdica, ha vist el partit des de la banqueta.

La Copa és el trofeu que més vegades ha guanyat la secció. Fins a nou ocasions. I l'objectiu d'aquesta temporada és continuar eixamplant la història del club i aconseguir la desena. El Barça ha signat una nova victòria davant l'Athletic Club sota la mirada de més de 23.493 espectadors a San Mamés amb les novetats de Sandra Paños sota pals. Hem hagut d'esperar dues setmanes per poder tornar a gaudir del Barça, després de l'aturada de seleccions en què el combinat nacional va guanyar la Nations League. Ara, però, les blaugranes tornaran a la dinàmica de club on els espera un port de muntanya amb partits cada quatre dies durant les pròximes setmanes, entre els quals el Clàssic de Lliga i les eliminatòries de Copa i Champions.

Per la via ràpida

El plantejament de l'Athletic s'ha mantingut intacte d'inici a fi. Indiferentment del que reflectia el marcador. Una línia defensiva formada per cinc defenses acompanyada d'un doble pivot al centre del camp obria pas a dues jugadores despenjades en atac buscant l'esquena de la defensa visitant amb la intenció d'amenaçar la porteria de Sandra Paños, que reapareixia dos mesos després. Cosa que no ha tingut gaire efecte, ja que en poc més de quinze minuts s'han vist traient aigua de la barca. D'altra banda, passarà el temps que les de Jonatan Giráldez continuaran igual. Protagonistes amb la pilota als peus, a base de passades i desgast del rival, les ocasions van començar a arribar.

El primer gol ha arribat dos minuts abans del primer quart d'hora. Ha estat després d'un servei de córner en curt cap a Ingrid Engen, que ha vist Aitana sola al vèrtex de la frontal de l'àrea, i aquesta no ha dubtat a xutar i obrir la llauna amb un golàs a l'enviar la pilota a l'escaire i fer inútil l'estirada de Nanclares.

D'aquesta manera ha obert la llauna Aitana Bonmatí, la millor jugadora del món

Un inici sense treva, el segon gol no s'ha fet esperar gaire més. Tan sols tres minuts més tard. Que si el primer gol havia estat digne d'una obra d'art, el segon no ha fet curt. Una jugada individual marca de la casa de Graham Hansen per banda dreta ha deixat sola Aitana, que ha vist la portera avançada i ha col·locat una magnífica vaselina una mica més enllà del punt de penal. Si la de Sant Pere de Ribes és la millor jugadora del món, és per coses com aquestes. Dos xuts, dos autèntics golassos. Ha estat aleshores quan el terreny de joc no ha tardat a fer pendent i les ocasions han començat a ser cada vegada més recurrents. Marta, Patri, Pina i Engen, ja a la recta final de la primera part, han estat les encarregades d'intentar eixamplar, aquest cop sense sort, la distància abans d'arribar al descans.

L'hora de la veritat

Ja amb el marcador i el domini del partit a favor, el partit ha estat més pla. L'Athletic ha fet un pas endavant acumulant més jugadores a camp contrari. Un parell d'accions mal comptades de Clàudia Pina i Salma Paralluelo, que ha entrat des de la banqueta, han estat algunes de les ocasions destacades dels segons quaranta-cinc minuts. Precisament la de Saragossa ha revolucionat el partit. L'atleta i futbolista a temps parcial té el gol entre cella i cella i avui no ha fallat a la seva cita després d'una recuperació de Vicky López i un xut creuat al pal llarg de la davantera aragonesa que ha col·locat el 0-3 definitiu. Amb aquest, ja suma 21 gols en totes les competicions. Només la supera Graham Hansen amb 22.

Ara sí, la notícia del dia ha tardat a arribar, però quan corria el minut 77, Fridolina Rolfö ha entrat al terreny de joc substituint Graham Hansen 183 dies després de patir una lesió al menisc del genoll esquerre el 5 de setembre, i ha fet així oficial el seu debut aquesta temporada. D'aquesta manera, el marcador no s'ha mogut més. El Barça espera poder tornar aviat a San Mamés, en commemoració de la final de la Champions League que es disputarà el 25 de maig, precisament en aquest escenari.

• Barça: S. Paños; Marta, Engen, I. Paredes, O. Batlle; Walsh, P. Guijarro, Aitana; Graham Hansen, Pina i Mariona. Entrenador: Jonatan Giráldez.
    • Athletic: Nanclares; Nerea Navarro, Bibi, Maddi, Landaluze, Elexpuru; Zubieta, Mariana, Ortega; Nahikari i Azkona. Entrenador: David Aznar.
    • Gols: 0-1 Aitana (13'), 0-2 Aitana (16') i 0-3 Salma Paralluelo (78').
    • Àrbitra: Elisabeth Calvo.
    • Targetes grogues: Graham Hansen (64'), Zubieta (83').