Barça

El retorn d'Alexia, un primer pas per a la reconciliació amb el Barça

La capitana torna a una convocatòria després del conflicte amb la selecció i obre les portes a reprendre les negociacions per renovar el contracte

2 min
Alexia Putellas fent un petó a l’escut del Barça durant un partit d’aquesta temporada, el 14 de novembre, abans de tornar a caure lesionada.

BarcelonaL'afició del Barça ja pot descansar tranquil·la després que la seva capitana, Alexia Putellas, hagi reaparegut a una convocatòria 113 dies més tard. No juga des del passat 14 de novembre, quan es va haver de retirar al descans del partit de la Champions contra el Benfica. La de Mollet va marcar dos gols en 45 minuts, però també va rebre un cop que va afectar-li el genoll esquerre. Va haver de passar pel quiròfan i ha estat absent en 19 partits. Aquest dijous forma part de la llista per jugar a San Mamés (19 h) a l'anada de les semifinals de Copa. Les de Jonatan Giráldez buscaran el passi per a la final amb les novetats d'Alexia i Fridolina Rolfö, lesionada des del 5 de setembre.

El retorn d'Alexia és un pas més per ajudar a calmar el malestar del Barça amb la capitana, que va decidir anar convocada amb la selecció espanyola per a la final de la Lliga de Nacions malgrat que el club no li havia donat l'alta mèdica (sí que li va donar el vistiplau l'equip mèdic de la Federació Espanyola). Li retreien que, enmig de la negociació per prorrogar el seu contracte, la dues vegades Pilota d'Or prioritzés la Roja al Barça. Però Alexia va veure la final des de la banqueta, sense disputar cap minut. Un fet que va apaivagar l'incendi entre el vestidor culer, la futbolista i el seu entorn.

De fet, segons ha pogut saber l'ARA, la futbolista té la voluntat de reconciliar-se. El seu entorn està disposat a reprendre les converses (que ara estaven en punt mort) amb els màxims dirigents de l'entitat per allargar la seva vinculació amb el Barça. El contracte acaba aquest estiu. Tot i això, tant per part blaugrana com per part d'Alexia admeten que el futur és incert i que caldrà esperar moltes setmanes per saber-ne el desenllaç.

La Copa, objectiu després de l'eliminació als despatxos de l'any passat

La Copa és l'única competició que es va resistir a les blaugranes la temporada passada i els va impedir tancar una campanya màgica en què van aconseguir la Lliga, la Supercopa i la Champions. Quedar eliminades de la Copa per un motiu extraesportiu –Geyse va jugar i estava sancionada– va fer mal. Per això l'equip s'ha conjurat per mirar d'aconseguir el que l'any passat tenien a tocar. Ja amb la Supercopa al sac, líders invictes a la Lliga i a l'espera de jugar els quarts de final de la Champions contra el Brann noruec, l'equip arriba amb fam a San Mamés per intentar fer història amb una temporada perfecta.

stats