Barça Femení

Conflicte Barça-Alexia: què passa amb la capitana blaugrana

La futbolista i el club passen per un dels moments més crítics de la seva relació encara amb la renovació pendent

3 min
Alexia Putellas fent un petó a l’escut del Barça durant un partit d’aquesta temporada, el 14 de novembre, abans de tornar a caure lesionada.

BarcelonaHi ha vida més enllà d'Alexia? La resposta fàcil és sí. Esclar que hi ha vida més enllà d'Alexia. Això va quedar demostrat quan el Barça va guanyar el triplet, amb la segona Champions League de la història inclosa, sense ella el curs passat i se segueix corroborant amb la superioritat que acostuma a derrotar rivals ara que tampoc la té. De la mateixa manera que arriben o es formen estrelles, també en marxen. El club blaugrana ha viscut en el passat recent sortides millorables de mites com Ronaldinho, Jennifer Hermoso, Víctor Valdés, Vicky Losada, Neymar o Melanie Serrano (Messi menja a part) i la vida ha continuat. Però Alexia, és cert, seria diferent. Alexia ha estat la primera gran estrella mediàtica femenina a Can Barça.

Sigui com sigui, el futur d'Alexia en el club blaugrana és ben incert. L'11 culer afrontava aquesta temporada amb una motivació extra després de superar la seva greu lesió al genoll abans de l'Eurocopa del 2022 que la va mantenir allunyada dels terrenys de joc gairebé un any. Campiona d'Europa a Eindhoven (només jugant el temps afegit de la final) i campiona del món amb la selecció espanyola aquest estiu, com és normal, la millor versió de la futbolista de Mollet del Vallès encara havia d'arribar i la recaiguda davant del Benfica el 14 de novembre ho va complicar tot.

Aquest fet va comportar l'aturada de les negociacions de la seva renovació i després va haver de passar pel quiròfan per realitzar-se una artroscòpia a causa dels problemes al genoll esquerre. Ara, la capitana, encara sense l'alta mèdica, afronta la recta final de la seva recuperació i ja torna a fer part dels entrenaments amb la resta del grup. Però la relació amb el Barça ha canviat i la trucada procedent de Las Rozas per anar convocada a la Nations League malgrat que encara no té l'alta mèdica ha tensat encara més la corda amb el club, fent-ho esclatar tot pels aires. Fins i tot, la seleccionadora espanyola, Montse Tomé, va obrir dimarts la possibilitat que Alexia jugui divendres les semifinals davant els Països Baixos.

El cos tècnic, molest

El Barça va tornar al camí de la victòria contra l'Atlètic de Madrid després de concedir el primer empat a l'Estadi Johan Cruyff en 80 partits. No obstant això, l'epicentre de la roda de premsa posterior al partit va ser la convocatòria d'Alexia amb la selecció espanyola i el malestar del club amb aquesta decisió. “La meva versió és que ha anat convocada amb la selecció espanyola i que la informació que tenia el dia del Llevant és que no aniria convocada. L'endemà va aparèixer [a la llista], així que suposo que allà va haver-hi alguna conversa. Personalment, va ser una sorpresa, però no depèn ni de mi ni del club”, va dir Jonatan Giráldez, que no va tenir cap problema en admetre públicament la seva discrepància amb la citació d'Alexia. Posteriorment, va traslladar aquesta disconformitat portes endins, el detonant final.

Un matrimoni a la deriva

El vincle entre el Barça i Alexia està cada vegada més desgastat. Del romanticisme a la vora de l'abisme del divorci. La situació no fa més que evidenciar que la relació no passa pel seu millor moment. L'allargament de les negociacions de la renovació i les informacions que es publiquen procedents dels dos bàndols ho han desgastat tot. Mai el Barça i Alexia s'havien mostrat tan contraris. Almenys, de manera pública. I, des d'Aristides Maillol, no han tardat a evidenciar la fricció amb la capitana. La jugadora, de trenta anys, busca signar el seu darrer gran contracte, però el Barça no està disposat a arribar a les seves pretensions. La doble guanyadora de la Pilota d'Or, especialment a conseqüència de les lesions, ha anat perdent protagonisme dins el club, que ja no veu amb mals ulls la seva sortida.

Un futur incert

En cap ment raonable tindria cabuda en una situació normal prescindir d'una de les jugadores més determinants de la història del club i una de les màximes referents del creixement mundial del futbol femení, però la realitat avui dia és complexa i, ara mateix, la realitat és que el Barça continua sent extremadament competitiu sense la reina sobre el terreny de joc.

En reiterades ocasions, Alexia ha aprofitat per mostrar la seva estima per aquest club que l'ha vist triomfar des de fa nombroses temporades. Ara, però, qui té la paella pel mànec és el Barça. L'entitat blaugrana veu com es comença a tancar un cicle històric i inoblidable amb les sortides d'Oshoala i Sandra Paños, i no es pot descartar que la següent de la llista sigui Aleixa. Veurem què ens presenta la trama d'aquesta novel·la a la qual, com a molt, li queden poc més de quatre mesos.

stats