Lliga de campions
Esports Barça Femení 10/02/2023

Rival plàcid per al Barça femení, que ja es veu més a prop d'Eindhoven

La Roma, líder de la Serie A, lluitarà contra les blaugranes pel bitllet a semifinals

2 min
Les jugadores del Barça celebrant un gol en el Camp Nou ple

BarcelonaEl Barça ja sap quin és el camí per arribar a la final de la Champions del 3 de juny a l’estadi del PSV Eindhoven. El primer rival a batre és la Roma als quarts de final, que es disputaran a doble partit: l’anada el 21 de març a les 21 hores a l’Estadi Olímpic de Roma i la tornada, la setmana següent, el 29 de març a les 18.45 hores, al Camp Nou. Les entrades ja estan a la venda. En el sorteig també han quedat definides les semifinals. Si les blaugranes superen l’equip romà, es trobaran amb el vencedor del duel entre l’Olympique de Lió i el Chelsea. 

A priori, el Barça ha tingut un sorteig plàcid. Les blaugranes s'enfrontaran a la Roma, amb qui encara no s'han vist mai les cares. Malgrat això, l'equip romà compta amb una futbolista que coneix a la perfecció el Barça: les futbolistes dirigides per Alessandro Spugna han incorporat aquest mercat d'hivern Vicky Losada, després de la seva aventura a Manchester, on no va acabar d'encaixar. La que va ser capitana del Barça ha arribat, doncs, aquest hivern a Itàlia després de jugar una temporada a Anglaterra i es perfila com una de les referents de l'equip, tot i ser l'última incorporació.

Aquests son els emparellament de quarts de final

Tenint en compte que el PSG i l'Olympique de Lió són dos dels grans equips del panorama mundial, la Roma era l'equip més assequible que podia tocar al Barça. El conjunt de Spugna va primer a la Sèrie A amb 14 victòries en 16 partits. A la Champions ha passat segona de grup després de quedar per darrere del Wolfsburg, amb només un punt més.

El botxí, a semifinals

Si tot va bé a quarts de final, el Barça es pot veure les cares amb el seu botxí particular a les semifinals: l'Olympique de Lió. Després de la derrota a la final de l'any passat a Torí, les blaugranes es podrien retrobar amb el conjunt francès i intentar capgirar una dinàmica que ja fa massa temps que s'arrossega: mai han aconseguit derrotar el totpoderós Lió. Els quatre partits que han disputat fins ara s'han convertit en quatre derrotes blaugranes: les dues finals de Champions (Torí i Budapest) i els quarts de final de la temporada 2017-18 (a doble partit i doble derrota) no són uns precedents gens bons.

En la fase de grups d'aquesta edició de la Champions, el Lió es va convertir en el primer equip que va superar les cent victòries a la competició i va afegir, així, un rècord més al seu nombrós recompte, inclòs el vuitè títol conquistat la temporada passada. En la competició domèstica, l'equip dirigit per Sonia Bompastor va líder, un punt per sobre del PSG, el seu únic rival pel títol.

stats