Barça femení

Salma Paralluelo pren el relleu de la corona el dia del retorn d'Alexia Putellas (1-7)

Salma Paralluelo, amb quatre gols, Graham Hansen, Vicky López i la mateixa Alexia lideren la golejada al camp de la Reial Societat

4 min
Salma Paralluelo celebrant amb Brugts i Walsh un dels quatre gols d'aquesta tarda

BarcelonaNova prova de foc, superada amb èxit pel conjunt de Jonatan Giráldez, que ha tornat a vèncer Natalia Arroyo, que havia estat la seva docent en el passat. El Barça continua amb el seu viatge per les terres del País Basc, després de visitar la Catedral, i avui ha jugat a Sant Sebastià contra la Reial Societat. I malament no li ha anat. Un duel marcat per una exhibició de Salma Paralluelo digna d'una de les millors jugadores del món i pel retorn esperat d'Alexia Putellas.

El que, a priori, semblava un partit igualat entre dos equips en dinàmica ascendent, ràpidament ha quedat en un no res al veure els onzes inicials d'un equip i l'altre. El conjunt txuri-urdin ha pensat més en la tornada de la semifinal de la Copa contra l'Atlètic de Madrid que continua oberta després de l'empat a 1 a l'anada. Una ratxa de 12 partits sense conèixer la derrota que arriba al seu final. Pel que fa al Barça, un equip pràcticament nou respecte al partit de dijous amb les novetats d'Aitana a la banqueta, juntament amb Alexia i Rolfö, que a poc a poc van entrant en dinàmica regular després d'estar mesos absents per les seves respectives lesions.

La mestra, contra les cordes

No és cap secret que Natalia Arroyo hagi estat sondejada per ocupar el lloc de Jonatan Giráldez a la banqueta del Barça. De fet, ho va confirmar ella mateixa en una entrevista amb el diari ARA. La catalana deia que era tot un orgull i un privilegi que es pensés en ella, i assegura que no hi tanca la porta en un futur. Aquest any, però, no podrà ser-ho, ja que en les setmanes vinents el conjunt català farà oficial el relleu de Giráldez. L'escollit ha estat Pere Romeu, per davant de Rafel Navarro, que continuarà a l'equip tal com ho està fent ara.

Respecte al partit, de poc ha servit la línia defensiva poblada de la Reial Societat. Tot i semblar còmodes sobre el terreny de joc, sense renunciar al seu estil de sortir amb la pilota als peus, han vist com la qualitat individual de les blaugranes s'ha sobreposat a les ganes i ambició locals. Corria el primer quart d'hora quan Vicky López, la més petita de la classe, ha aprofitat l'única escletxa de la defensa txuri-urdin amb un xut des de més enllà de la frontal de l'àrea per obrir la llauna. Des d'aleshores, la pluja que queia a Zubieta ha quedat reflectida en forma de gols: tres en menys de deu minuts.

L'exhibició de Salma

Salma Paralluelo, tot i tan sols tenir vint anys, està disposada a marcar una època a Can Barça. O, si més no, avui ha deixat clares les seves intencions. La davantera internacional ha estat autora d'un hat trick en només 22 minuts. Tots tres dignes d'obres d'art. El primer ha estat un xut directe a l'escaire que ha tret totes les teranyines possibles de la porteria i ha fet inútil l'esforç de Lete. Per terra, mar o aire. Tant li fa. L'aragonesa ha aprofitat una centrada lateral de Graham Hansen, que, amb el cap, ha enviat al fons de la porteria. Totes dues jugadores evidencien la magnífica relació que hi ha instaurada al vestidor. La novena assistència de la temporada de la noruega cap a Salma Paralluelo. Finalment, a falta d'un minut per al descans, Salma ha col·locat la cirereta al pastís amb un espectacular gol de falta directa trobant l'únic forat lliure de la porteria, picant el travesser per, finalment, colar-se al fons de la xarxa. A poc a poc es van acabant els qualificatius per a Salma.

Amb aquesta obra d'art, Salma Paralluelo ha completat el hat-trick

L'inici de la segona part ha seguit la mateixa tònica i la mateixa intensitat. Salma Paralluelo, un altre cop, i Graham Hansen, amb un xut potent aprofitant una combinació a l'interior de l'àrea amb Vicky López, han sentenciat el partit, si és que ja no ho estava.

El retorn somiat d'Alexia

I ara sí, ja amb el partit més que decidit, al minut 65 Jonatan Giráldez ha donat entrada a Alexia Putellas, que no jugava des del 14 de novembre, quan es va haver de retirar al descans del partit de la Champions contra el Benfica per unes molèsties al genoll esquerre. La capitana del FC Barcelona, encara amb el futur pendent, va haver de passar pel quiròfan i va estar absent en els últims 20 partits. Només ha necessitat quinze minuts per demostrar per què és una de les millors jugadores del món. La migcampista de Mollet ha aprofitat un rebot a l'interior de l'àrea per marcar el vuitè gol del Barça. Un gol que, momentàniament, fa desaparèixer els fantasmes provocats per la convocatòria amb la selecció i el conflicte amb la secretaria tècnica blaugrana.

Un minut després, però, Amaiur ha escurçat distàncies amb el gol de l'honor col·locant una vaselina des de fora l'àrea per sobre de Cata Coll. D'aquesta manera, sumant-hi un parell d'ocasions mal comptades, s'ha tancat el marcador i el partit. El Barça tornarà a l'acció dijous que ve al Johan Cruyff al partit corresponent de la tornada de la semifinal de la Copa.

• Barça: Cata Coll; L. Bronze, I. Paredes (Marta 74'), Martina, O. Batlle (Rolfö 67'); Walsh, Vicky López, Mariona (Alexia 67'); Graham Hansen, Salma Paralluelo (Bruna 67') i Brugts (Pina 74'). Entrenador: Jonatan Giráldez.
    • Reial Societat: Lete; Uranga, Etxezarreta, Tejada, Vanegas (Amaiur 66'), Izarne; Guridi, I. Arnaiz (Lorena 78'), Jacqueline; Mirari (N. Eizaguirre 78') i Cecilia (E. Ramírez 78'). Entrenadora: Natalia Arroyo.
    • Gols: 0-1 Vicky López (15'), 0-2 Salma Paralluelo (22'), 0-3 Salma Paralluelo (24'), 0-4 Salma Paralluelo (44'), 0-5 Salma Paralluelo (51'), 0-6 Graham Hansen (57'), 0-7 Alexia Putellas (81'), 1-7 Amaiur (82').
    • Targetes grogues: I. Paredes (8').