BARÇA
Esports 02/12/2014

El Barça serà defensat al TAS per l'advocat que va redactar la normativa de la sanció de la FIFA

El club sosté que la sanció és desproporcionada i espera que es rebaixi a una sola finestra sense poder fitxar

Albert Llimós
2 min
El Barça defensa el model de La Masia després que l’hagin sancionat per haver fitxat set futbolistes menors d’edat sense complir amb la normativa de la FIFA.

BarcelonaJuan de Dios Crespo i Paolo Lombardi seran els advocats que defensaran el Barça davant del Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) aquest divendres pel cas Masia. Lombardi és un advocat italià, expert en dret suís que va treballar vuit anys a la pròpia FIFA, i que va coordinar precisament la redacció del 'Reglament sobre l’estatut i la transferència de jugadors', la normativa que va utilitzar la FIFA per sancionar el Barça sense poder fitxar durant dues finestres. Es tracta d'un advocat que treballa amb diferents clubs d'Europa, i que serà l'encarregat d'explicar davant dels tres àrbitres del TAS els arguments del Barça perquè la sanció es rebaixi. A més, Lombardi, que ara treballa a Edimburg, va ser durant tres anys secretari de la Comissió Disciplinària de la FIFA. Juan de Dios Crespo fa temps que col·labora amb el club, és expert en dret esportiu i qüestions relacionades amb el TAS, i ja va col·laborar en la defensa del cas Luis Suárez.

Dels testimonis que va presentar el Barça quan va acudir a la FIFA a l'agost, repeteixen tots menys un. El gerent de l'Atlètic de Madrid, Clemente Villaverde, no anirà a Lausana, mentre que si que ho faran el director de la Masia, Carles Folguera, la directora de l'escola Lleó XIII, Esther Balmaña –que és on estudien els nois de la Masia– i dos jugadors, Elohor Godswill Ekpolo i Fabrice Ondoa. La representació del Barça no serà voluminosa, no hi anirà cap directiu, mentre que es desplaçaran el director de relacions institucionals esportives, Albert Soler, i Laura Anguera, cap dels serveis jurídics, encarregats de coordinar la defensa amb l'assessorament extern pertinent.

Els arguments del Barça per convèncer els membres del TAS (un d'escollit per la FIFA, un altre pel club i un de tercer designat pel mateix TAS) seran que la sanció va ser desproporcionada. Tal com va fer Josep Maria Bartomeu aquest estiu, el Barça admetrà "errors administratius" en el fitxatge de jugadors estrangers, menors d'edat, però la sanció es considera desproporcionada i, per això, s'espera que es pugui rebaixar a una sola finestra de fitxatges. Entre els temors del club blaugrana destaca sobretot que la FIFA considera aquest cas clau per sancionar altres clubs en els quals tenen el punt de mira posat, com ara l'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid. La FIFA considera aquest cas com una manera de llançar un missatge de cara a la resta de clubs d'Europa, i fer servir el Barça com a exemple per iniciar noves sancions.

stats