Esports 24/03/2021

El Barça fulmina el City i encarrila el pas a semifinals de la Champions (3-0)

L'equip de Cortés sentencia l'eliminatòria amb una actuació pròpia d'un gran equip d'Europa

El Barça Femení celebrant el primer gol d'Oshoala

BarcelonaEl Barça té un peu a les semifinals de la Lliga de Campions després d'haver superat, a Monza (Itàlia), el Manchester City per un clar 3 a 0. El conjunt de Lluís Cortés s'ha mantingut fidel al seu estil davant les angleses. Amb el control del joc i la possessió de la pilota, les blaugranes han dominat el partit des del primer instant i no han deixat espai perquè les citizens se situessin en el partit. Al minut 6 ha arribat la primera acció de perill de les botes d'Oshoala i des de llavors el setge a la porteria de Roebuck ha sigut intens. Primer la nigeriana, que ha rematat un córner per sobre de la porteria, i després Graham Hansen han protagonitzat les ocasions en el primer quart d'hora de joc. Al minut 20 ha semblat que l'equip anglès es despertava amb dues aproximacions a la porteria de Paños, que ha fet un gran partit. Kelly ha signat la primera ocasió de perill del City amb una rematada que ha aturat la portera blaugrana sense problemes. Però ha sigut un miratge.

El Barça ha posat la directa i, després d'un parell d'ocasions clares, s'ha avançat en el marcador. Amb un xut potent des del balcó de l'àrea, ben ajustat al pal esquerre, Asisat Oshoala, titular en la posició d'Hermoso, ha dit prou. La nigeriana, que ha marcat el gol número 100 del seu equip a la Champions, ha aprofitat la centrada d'una falta que no ha trobat rematadora per obrir la llauna. Abans que la col·legiada xiulés la mitja part, les jugadores de Gareth Taylor han tingut l'oportunitat de fer tornar la igualtat en el marcador. Mewis, sola a l'altura del punt de penal davant de Paños, ha enviat la pilota al fons de la xarxa però l'acció s'ha anul·lat per fora de joc.

La segona part ha sigut trepidant. Amb una superioritat aclaparadora de les blaugranes, la distància en el marcador ha augmentat des dels onze metres. La defensa Stokes ha deixat anar la cama amb voluntat per impactar amb Oshoala dins l'àrea. L'àrbitre no ha dubtat i ha assenyalat la pena màxima. Mariona ha sigut l'encarregada de transformar el penal amb un xut potent a mitja altura que Roebuck, tot i endevinar la intenció de la mallorquina, no ha aconseguit aturar.

Sandra Paños, immensa

Dos minuts després, la situació s'ha repetit a l'àrea contrària. Mapi Leon s'ha creuat en el camí de Hemp en una ocasió clara per a les citizens i l'àrbitre ha assenyalat els onze metres. Kelly s'ha apropiat de la pilota per escurçar distàncies, però ha topat amb una descomunal Sandra Paños. La portera alacantina s'ha fet gegant i ha aconseguit aturar el xut potent de la davantera anglesa mentre les seves companyes xisclaven des de fora de l'àrea. L'abraçada de tot l'equip ho ha dit tot.

Amb el 2-0 en el marcador, el City ha intentat reaccionar i el partit s'ha descontrolat. Davant l'intercanvi d'ocasions, Paños ha hagut d'aparèixer més del que és habitual. De les botes de White ha arribat el perill de l'equip de Taylor, però la portera ha mantingut l'avantatge de les culers amb intervencions molt solvents. A l'àrea contrària, Patri Guijarro ha intentat marcar el tercer, però el seu xut potent des de fora de l'àrea, marca de la casa de la mallorquina, ha sortit fora per pocs centímetres.

L'esforç del City per marcar en camp contrari ha sigut titànic, però l'instint golejador de Jenni Hermoso no té aturador. La madrilenya, que ha entrat en el lloc d'Oshoala al començament del segon temps, ha sentenciat el matx aprofitant el refús d'un xut d'Alexia Putellas que ha topat amb el pal dret de la porteria britànica. Amb la diana de la màxima golejadora històrica de l'equip, l'eliminatòria ha quedat gairebé sentenciada. No només pel resultat, sinó també per la superioritat aclaparadora del conjunt de Cortés. El Barça avança amb pas ferm cap a la final de Göteborg i en una setmana haurà de segellar el pas a semifinals defensant el magnífic resultat aconseguit aquest dimecres a Monza.