Esports 30/05/2021

El Barça, a noranta minuts de fer més gran la llegenda

El conjunt de Lluís Cortés jugarà aquest diumenge la final de la Copa de la Reina per aixecar el primer triplet de la seva història

2 min
L'equip titular del Barça femení abans de les semifinals contra el Madrid CFF

Ha arribat l'hora de posar la cirereta al pastís. La final de la Copa de la Reina, en què el Barça s'enfrontarà aquest diumenge al Llevant (20 h, Teledeporte, TV3 i BarçaTV) pot arrodonir una temporada perfecta segellant el primer triplet en la història de l'equip blaugrana. Després de ser aclaparadorament superiors en la competició nacional i confirmar el seu domini europeu aixecant la seva primera Champions, la Copa és l'últim trofeu que li queda al conjunt de Lluís Cortés per fer el ple aquesta campanya.

"L'equip té molta il·lusió i moltes ganes de continuar guanyant. Tenim moltes ganes d'aconseguir un altre títol i assolir el triplet. Volem fer més gran la nostra història. La final de demà pot ser una cosa inoblidable. Se'm continua escapant un somriure pensant que podem aconseguir un altre títol", ha confessat Patri Guijarro abans del matx. El triplet, la gran quimera al futbol femení espanyol, està més a prop que mai per a l'equip català. "No és una Copa més, aquesta ens donaria el triplet. Sempre és molt difícil d'aconseguir i aquest any ho tenim a la mà", reafirmava Marta Torrejón, que s'ha convertit en tricentenària amb el club.

El Barça es planta en la seva vuitena final de la Copa de Reina en onze anys

Al davant tindran a un Llevant que es va classificar in extremis. Amb un gol en el minut 93, Rocío Gálvez va segellar el pas a la gran final per part de les granotes. L'equip de Lluís Cortés tampoc va fer el seu millor partit a les semifinals –sobretot en el primer temps– contra el Madrid CFF. Ara, després d'una profunda anàlisi, el tècnic marca les línies a seguir de cara a la final de diumenge: "Vam començar bé, amb un ritme molt bo, però a poc a poc vam anar baixant la circulació. Cal que juguem a pocs tocs i amb passades tenses. Si ho fem així, tindrem moltes opcions de guanyar". Cortés admet que la càrrega física i emocional està sent brutal, més encara en les últimes setmanes, però afirma que "la il·lusió mou muntanyes". "S'ha ajuntat la càrrega competitiva amb les celebracions. L'equip vol guanyar i seguir competint. L'ambició de guanyar títols pot molt més que el cansament físic", afegeix.

El Barça, el primer club amb doble triplet

Només quatre clubs al món ha aconseguit el triplet, i cap forma part de la lliga espanyola. Primer el Frankfurt (2002, 2008), després l'Arsenal (2007) i el Wolfsburg (2013) i finalment l'Olympique de Lió (2012, 2016, 2017, 2019, 2020) són els únics clubs que han aconseguit fer ple de trofeus durant una temporada. Si les blaugranes aconsegueixen aixecar demà la Copa de la Reina, es convertiran en el cinquè club a arribar a la fita i convertiran al Barça en l'únic club al món en aixecar el triplet amb el masculí i el femení.

Lluís Cortés convoca a totes les jugadores disponibles i a Sandra Paños, pendent de l'alta mèdica.
stats