BARÇA
Esports 05/03/2014

El Barça anuncia els detalls tècnics del Nou Espai Barça

El nou Palau Blaugrana tindrà una estació de metro

àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaUn mes abans del referèndum, previst per al 5 d’abril, el Barça dóna avui el tret de sortida a una intensa campanya informativa del seu projecte. Josep Maria Bartomeu, Javier Faus, Jordi Cardoner i Jordi Moix explicaran aquesta tarda (17 hores) els primers detalls tècnics de la remodelació del Camp Nou, la creació de l’Espai Barça i la construcció d’un nou Palau Blaugrana. El club anunciarà el calendari detallat de la seva proposta i el pla financer per executar-la.

L’exposició Proposta Nou Espai Barça. Tots decidim el futur del Barça, que estarà ubicada a l’edifici annex a la FCBotiga Megastore, s’obrirà al públic demà i estarà oberta fins al dia 3 d’abril, en horari de 9 a 20 hores. La mostra, que està dividida en quatre àmbits, disposa d’un total de 400 metres quadrats i té un apartat específic per respondre a les preguntes bàsiques de la proposta als socis visitants.

Coincidint amb l’inici de la campanya informativa, avui el Barça posarà en funcionament una microsite específica al lloc web del club. L’entitat blaugrana ha preparat una àmplia plataforma informativa amb continguts multimèdia de la seva proposta i, sota el títol Volem conèixer la teva opinió, posarà en marxa un canal de comunicació que estarà obert a preguntes i suggeriments.

El Barça gastarà un milió d’euros en la campanya informativa i el referèndum. Durant un mes el club farà presentacions en 26 localitats diferents d’arreu de Catalunya. En total, l’entitat ha preparat 40 sessions informatives. La primera exposició itinerant serà demà a Badalona, amb el president, Josep Maria Bartomeu. Els 118.578 socis culers amb dret a vot podran revisar el cens electoral a l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB) fins divendres.

“El Barça és un club viu i ara toca començar a fer projectes en l’àmbit patrimonial, és una necessitat. L’any 2021 tindrem les instal·lacions més modernes del món”, va explicar ahir el president blaugrana en una entrevista al Telenotícies vespre de TV3. “Es tracta d’un referèndum de club, no d’una junta directiva. Crec que anem una mica tard, però el soci decidirà què vol fer”, va afegir.

La proposta del Barça inclou la construcció d’un nou Palau Blaugrana amb capacitat per a 12.000 aficionats. Si el referèndum és positiu, el pavelló es construirà on actualment hi ha el Miniestadi i tindrà una estació de metro de la línia 9. El recinte podrà comptabilitzar els partits de les quatre seccions professionals amb l’organització d’esdeveniments no esportius.

El club defensa la gestió del cas Neymar

El president i la tresorera del Barça van defensar ahir la gestió del club en el fitxatge de Neymar. “Nosaltres sentim que hem fet les coses bé. L’únic que s’ha de decidir és on es paguen els impostos de la seva contractació”, va dir Josep Maria Bartomeu a TV3. “Crec que aquest tema quedarà en molt poca cosa, en absolutament res”, va apuntar Susana Monje a l’agència Efe. “És absolutament fals que algú hagi desviat o distret cap fons amb destinació a alguna cosa que no sigui facilitar el fitxatge del jugador en unes condicions inferiors a les condicions del mercat”, va afegir. La primera dona que ocupa el càrrec de tresorer en la història del Barça va recordar que “encara no s’ha imputat Sandro Rosell”, expresident del club, i va defensar el que considera “una grandíssima gestió econòmica”.

stats