Esports 15/07/2016

El Barça presenta Samuel Umtiti

Albert Soler confirma que Sergi Samper renovarà i formarà part del primer equip la temporada vinent

Roger Requena
4 min
Samuel Umtiti, amb la samarreta blaugrana

Samuel Umtiti ja sap el que és trepitjar el Camp Nou amb la samarreta blaugrana. Amb posat elegant, el central francès, de 22 anys, ha estat presentat aquest divendres al club on jugarà les properes cinc temporades. Tot i una sortida tímida, s'ha atrevit a fer els primers tocs i acrobàcies per agradar als centenars d'aficionats que s'han presentat a l'estadi. "És el club més gran del món, estic encantat de ser amb vosaltres. Visca el Barça", han estat les seves primeres paraules, en francès. Posteriorment, ha repartit pilotes i s'ha fet fotografies amb alguns aficionats.

Albert Soler, director de futbol del club, ha confirmat que arriba per 25 milions, sense variables, i tindrà una clàusula de 60 milions. Soler també ha confirmat que el fitxatge es va tancar abans de la disputa de l'Eurocopa, i ara el seu valor és fins i tot superior al pagat. "És un extraordinari fitxatge, estem segurs que triomfarà", ha afegit el director esportiu, Robert Fernández. "Jugar al Barça de central és molt difícil, hi ha molt de camp per córrer, amb moltes situacions d'un contra un, i també has de començar el joc ofensiu. El central viu aïllat molts cops, han de ser jugadors especials com ell, per això és aquí", ha especificat Robert.

Preguntat per si intenta ser net, ha confirmat que és un dels seus objectius: "Procuro no rebre targetes, encara que a vegades és complicat. Jugar net és un objectiu que em fixo en tots els partits".

El Barça presenta a Samuel Umtiti

"Estic molt content i emocionat de ser al Barça. És un somni que s'ha fet realitat i he tingut l'oportunitat de tenir un president com Jean Michel Aulas, que m'ha ofert l'oportunitat i m'ha animat a venir aquí", ha explicat el jugador en la seva primera roda de premsa. "Espero adaptar-me molt de pressa al club i a l'equip, per demostrar que vull formar part d'aquesta família", ha afegit el jugador, que ha reconegut que se li van escapar algunes llàgrimes un cop va conèixer el fitxatge pel club. "Passava setmanes veient partits del Barça des de casa i coneixent tots els jugadors. He vist tants partits, que conec gairebé tot el club sense ser-hi", ha reconegut.

Umtiti ha reconegut que és conscient de la competència que tindrà, fet que li pot restar minuts d'inici: "He vingut a progressar, vinc per aprendre amb jugadors molt més experimentats que jo". El jugador vol seguir un procés similar al que va viure amb França a l'Eurocopa, quan va començar sent suplent i va acabar de titular. "Demostraré que tinc capacitats i qualitats per ajudar el club a assolir els seus objectius, però sóc conscient que hi ha molta competència. Sóc aquí per aprendre i treballar molt".

"Aportarà molt a l'aspecte defensiu, però no només defensarà. Una de les seves grans virtuts és que sap treure la pilota de darrere en bones condicions. És jove i fort, i pot jugar en diverses posicions darrere", l'ha definit Robert. "Té un marge de progressió molt important. Feia temps que el seguíem, veient-lo en partits a Lió i altres llocs", ha afegit el director esportiu.

Robert també ha reconegut que la principal dificultat amb què s'està trobant en el mercat és que disposen d'un equip "molt bo". "Hi ha operacions que no podem abordar, hi ha molts jugadors, però la situació al Barça és difícil per la qualitat, i alguns jugadors no accepten venir perquè saben que el seu rol canviaria molt", ha desenvolupat.

Samper renovarà i tindrà lloc al primer equip

Sobre si Umtiti i Digne poden tancar la porta a l'arribada de joves del planter, s'ha manifestat Albert Soler: "L'objectiu és tenir el màxim nombre de gent del planter. Fa anys que fem debutar a gent de les categories inferiors en el primer equip. L'any passat van ser Sandro i Munir". I ha anunciat que el curs que ve hi haurà una incorporació del filial: "Aquest any renovarem Sergi Samper i serà jugador del primer equip". "Busquem que triomfi al Barça, però s'ha de guanyar el lloc", ha matisat Robert Fernández, que ha donat a entendre que la confiança en Samper "és molt alta".

El director esportiu ha confirmat que la intenció del club és fitxar un davanter abans de l'inici de la pretemporada, però ha deixat la porta oberta que això passi un cop ja hagi començat. "Vietto és un molt bon jugador, amb bones prestacions. És en un gran club", s'ha limitat a dir del davanter argentí de l'Atlètic. Robert Fernández ha confirmat que el jugador que vingui serà conscient del rol de suplent, per darrere del trident.

Robert també s'ha referit a Douglas: "La meva preocupació sobre ell és que jugui. No vull que estigui aturat". "En una negociació no és fàcil, cal negociar amb un altre club i un jugador i el seu representant. Si la decisió fos només meva, aquest problema ja estaria solucionat. Vull que el jugador jugui i evolucioni. Necessita un marc per evolucionar", ha completat, tot deixant-li obertes les portes a marxar. "No és convenient ni per ell ni pel club que passi un altre any sense jugar", ha insistit.

Umtiti ja aprèn català

La jornada de presentació de Samuel Umtiti a can Barça ha començat amb la revisió mèdica a l'Hospital de Barcelona. Tot seguit, s'ha dirigit al Camp Nou, on en primer terme ha signat el contracte al costat del president Bertomeu. "Estic aprenent el català, però encara no en sé prou. Estic molt feliç, encara que al meu país avui és un dia trist. M'agradaria tenir un record per les víctimes de l'atemptat", ha apuntat. El jugador, un cop ha firmat l'acord, s'ha dirigit a la llotja, on s'ha fet un minut de silenci en record a les víctimes de l'atemptat de Niça. "Em va afectar molt perquè hi tinc amics. Estic amb ells", ha conclòs.

A partir d'aquest moment ha començat una primera sessió de fotografies amb la samarreta blaugrana i el jugador ha explicat que avui "és un dia molt feliç" per ell tot i ser un dia trist pel país. Preguntat pel dorsal que li agradaria lluir, no s'ha mullat: "Tinc un número preferit, però no està lliure, així que ja ho veurem".

El jugador, nascut al Camerun però internacional per França, segueix el camí que van emprendre altres exjugadors del Lió, com Abidal, Giovanni o Edmílson, que van canviar el club francès pel Barça.

stats