RUGBI
Esports 18/01/2015

El Barça es retroba amb la victòria i la Santboiana evita congelar-se a Pozuelo

Els equips catalans de la Divisió d'Honor enceten el 2015 amb victòria, els blaugranes contra el Getxo (43b-25) i el degà al camp del CRC (24-28)

Martí Molina
3 min

BarcelonaEls dos equips catalans de la Divisió d'Honor de rugbi han començat el 2015 de la millor manera possible. El Barça ha derrotat el Getxo a casa i s'ha retrobat amb la victòria contra un equip que també aspira a la permanència (43-25). La Santboiana, de la seva banda, s'ha imposat a Pozuelo malgrat les baixes temperatures i l'absència del lesionat Tapu Apikotoa (24-28).

Barça 43b - 25 Getxo

El Barça està millorant en el seu joc, de forma progressiva, i aquest diumenge ha aconseguit el segon triomf de la temporada. Ho ha fet contra un rival directe a la classificació, el Getxo, a qui ha superat gràcies al punt de bonificació ofensiva. Si a la primera volta els bascos es van imposar amb un marcador ajustat, aquest cop els de Ricardo Martinena no han donat opció.

El conjunt blaugrana no podia comptar ni amb Alex Palomo ni amb Mehdi Ameur, tots dos lesionats, però en canvi sí que s'ha pogut estrenar el pilar argentí Alejandro Cabeza, fitxat aquest hivern per reforçar l'equip de cara a la segona volta, on es juga la continuïtat a la Divisió d'Honor de rugbi.

En línies generals, el Barça ha estat superior al Getxo, però no ha estat fins al segon temps que ha rematat la feina. Al descans, el marcador era de 16 a 11, i a la represa els blaugranes han aconseguit les dues marques més que necessitaven per aconseguir la bonificació ofensiva. Els bascos tan sols han pogut creuar una vegada la línia de marca, mentre que han cedit molts cops de càstig que Rafa Staat, el llançador local, no ha perdonat.

El triomf és molt important per als de Ricardo Martinena, ja que escalen un lloc a la classificació i agafen bona bona dosi de moral abans d'anar al camp d'El Salvador, tercer. El gran examen per als blaugranes, però, serà en el següent partit (que tindran dos caps de setmana nets per preparar) a casa contra l'Universidade de Vigo, conjunt que a dia d'avui només té un punt més que els catalans.

CRC 24 - 28 UE Santboiana

La Santboiana afrontava un partit força complicat al camp del Pozuelo. Els del Baix Llobregat, líders de la Divisió d'Honor, havien de defensar aquesta condició amb la baixa importantíssima de Tapu Apikotoa i unes temperatures sota zero. Ni una cosa ni l'altra han estat impediment per als de Lewis Williams, que tornen a casa amb quatre punts més al sarró.

La baixa més destacada era la de Tapu Apikotoa, el tongalès que actuava de director d'orquestra de l'equip. En el darrer partit del 2014, va recaure d'una lesió antiga i va dir pràcticament adéu a la temporada, ja que no estarà recuperat fins al tram final del 'play-off'.

Sense ell, l'equip perdia l'organitzador del joc, i tornaven els fantasmes del partit contra el Chami a Valladolid, on la seva absència va ser decisiva. A la localitat madrilenya, però, tot ha estat diferent: la Santboiana s'ha sabut sobreposar a les adversitats i ha aconseguit un bon triomf que li permet mantenir-se al capdavant de la classificació, mentre la Santboiana no troba un recanvi per al tongalès.

El partit ha començat bé per als de Sant Boi, que agafaven avantatge amb un cop de Nil Baró. Els locals s'avançaven amb una marca transformada, però un assaig de Rubén Sanz i dos cops, ara de Víctor Cuenca, han permès que el degà marxés al descans amb avantatge (3-14).

La segona meitat ha començat de la millor manera possible, amb un assaig de Marc Vilar que ha transformat Cuenca. El Pozuelo s'ha acostat amb un nou assaig, però Nil Baró ha respost amb una marca que deixava el marcador en 12 a 28 per als visitants. La Santboiana buscava la bonificació ofensiva, però qui ha acabat pescant-la (la defensiva) ha estat l'equip local, que ha escurçat distàncies en els deu darrers minuts fins al 24-28. Els canvis locals han estat més efectius que la proposta catalana, que li ha faltat una mica de precisió per avançar metres amb el peu, una acció que dominava perfectament Apikotoa.

13a jornada

Hernani 7b - 11 Complutense Cisneros

Barcelona 43b - 25 Getxo Artea

Bathco Rugby 28 - 22b Hermi El Salvador

VRAC Quesos Entrepinares 47b - 7 Blusens Universidade de Vigo

Bizkaia Gernika 19 - 7 Ampo Ordizia

Pozuelo 24b - 28 UE Santboiana

Classificació

1 UE Santboiana, 57 punts

2 VRAC Quesos Entrepinares, 54

3 Hermi El Salvador, 48

4 Complutense Cisneros, 48

5 Bathco Rugby, 38

6 Bizkaia Gernika, 31

7 Ampo Ordizia, 23

8 C.R.C. Pozuelo, 23

9 Blusens Univ. Vigo, 21

10 Barcelona, 20

11 Getxo Artea, 19

12 Hernani, 7

stats