Primera Iberdrola
Esports 12/10/2019

El Barça de Lluís Cortés visita una de les seves bèsties negres

Contra l’Sporting de Huelva les culers s’han deixat punts que les han allunyat de les últimes lligues

Natalia Arroyo
3 min
Graham Hansen, en un duel contra Candela Andújar i Laia Codina en un entrenament

BarcelonaAmb els tres punts que es va endur l’Sporting de Huelva del Miniestadi l'any passat, potser el Barça de Lluís Cortés hauria sigut campió. Amb el punt perdut el curs 2017/18, per culpa d’un empat a Huelva el mes de març que va impedir que les blaugranes se situessin líders, el Barça de Fran Sánchez hauria sigut campió. I també en la temporada 2015/16, sota el comandament de Xavi Llorens, es va escapar el títol per un punt que s’hauria pogut recuperar si l’equip no hagués punxat a casa contra l’Sporting, el mes de novembre.

Els duels entre el Barça i l’Sporting de Huelva s’han omplert de rivalitat en les últimes temporades. L’equip andalús s’ha crescut a partir de cadascuna de les gestes contra el gegant català i al Barça se li ha anat ennuegant cada cop més un rival que habitualment ronda la zona mitja-baixa de la classificació. Objectius al marge, però, l’equip d’Antonio Toledo sempre se li fa incòmode a les catalanes. El partit d’aquest diumenge (11.30 h) tornarà a ser un examen dur per a les culers.

La jornada arriba, a més, després d’una setmana d’aturada per compromisos internacionals, que ha tingut més de mitja plantilla amb les seves seleccions, i abans del partit d’anada de vuitens de Champions contra el Minsk, previst per dijous a les 19 h a l’Estadi Johan Cruyff. Per precaució, de fet, Mapi León ni tan sols ha viatjat per unes molèsties al quàdriceps. Segueixen de baixa Vicky Losada i Lieke Martens. S'hi afegirà l'absència de Jenni Hermosos, que no s'ha desplaçat a Huelva per motius personals.

Brenda Pérez, superant en duel una jugadora de la Reial Societat

Minifinal per a l’Espanyol

Després de no sumar cap punt en les primeres quatre jornades, l’Espanyol busca desesperadament estrenar el seu caseller a la Primera Iberdrola. Aquest diumenge (15 h) a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, les blanc-i-blaves reben el Betis, que estava en la mateixa situació d’urgència fa uns dies. La seva victòria contra el València, però, va treure-les de la cua de la taula. Salvador Jaspe confia que les bones sensacions acumulades en els últims partits es transformin, per fi, en els primers punts de la temporada.

L'Atlètic i el Dépor no fallen

La jornada d'ahir dissabte va servir perquè el Barça passés a la tercera posició provisionalment. L'Atlètic de Madrid va derrotar per 0-1 el Llevant a Buñol, gràcies a un gol de Ludmila de Silva, de cap, al minut i mig de la represa. La diana a la segona meitat va ser suficient perquè les matalasseres, que estrenaven tècnic després de la renúncia de José Luis Sánchez Vera i el nomenament de Pablo López, s'enduguessin la victòria.

Qui tampoc va fallar va ser el Dépor, que dormirà líder en solitari de la Primera Iberdrola amb 13 punts, els mateixos que podria tenir el Barça si suma la victòria a Huelva. L'equip de Manu Sánchez és, juntament amb les blaugranes i la Reial Societat, un dels tres invictes del campionat i s'ha desfet del Rayo Vallecano per 3-0, gràcies als gols a la segona meitat d'Ainize ('Peke`), Gabriela Antonia i Maya.

stats