BARÇA
Esports Barça 26/03/2014

Valdés diu adéu abans d'hora en la victòria del Barça contra el Celta (3-0)

El porter es perd el que queda de temporada després de patir una lesió al genoll de la cama dreta

Albert Llimós
Neymar celebra amb els seus companys el primer gol que ha marcat contra el Celta / GUSTAU NACARINO / REUTERS

BarcelonaL'última imatge de Víctor Valdés amb la samarreta del Barça pot ser la del porter blaugrana abandonant el Camp Nou amb llitera, plorant i amb el rostre amagat sota els seus guants. El porter blaugrana s'ha lesionat a la primera part del partit que el Barça ha golejat (3-0) contra el Celta i no jugarà més aquesta temporada. Neymar amb dos gols i Messi amb una diana han donat el triomf als catalans, que recuperen la segona posició gràcies a la derrota del Madrid a Sevilla. L'Atlètic segueix en la primera posició.

Endollats

El Barça ha sortit decidit a sentenciar el duel contra el Celta, i després d'una passada filtrada per Messi a Alexis, el xilè ha regalat el gol a Neymar, que només ha hagut d'empènyer l'esfèric i col·locar l'1 a 0 al minut 6 de partit. Després d'un parell d'avisos de Neymar i Messi, ha arribat la jugada que pot marcar el desenllaç d'aquest final de temporada. Ayza Gámez ha xiulat penal per unes mans d'Adriano un metre fora de l'àrea, i després de rectificar gràcies al seu assistent, la falta servida pel Celta ha acabat amb la lesió de Valdés. El porter ha vist com se li ha doblegat el genoll dret a l'aturar el llançament rival i ràpidament se n'ha adonat que no podia seguir i es tractava d'una qüestió greu. Valdés ha abandonat el camp en llitera mecànica, amb el rostre amagat pels guants, evidenciant dolor i patiment per si aquest ha estat el seu últim partit amb la samarreta del Barça.

Després del canvi de José Manuel Pinto per Valdés, el Barça ha recuperat la iniciativa i a la mitja hora de partit, Iniesta ha fet una passada precisa entre un bosc de cames per habilitar Messi, hàbil i murri al precipici del fora de joc, i marcar el segon gol de la nit. L'argentí ha superat Yoel en la sortida i ha marcat amb comoditat amb cama dreta. Neymar es divertia, Messi i Iniesta feien de les seves, però al Camp Nou sobrevolava la incertesa pel cop moral que suposa la lesió de Valdés.

A la represa, Sergi Roberto ha donat descans a Iniesta, amb molèsties a la cuixa esquerra. El Barça ha sortit sense intensitat, fet que ha permès que Pinto reivindiqui la seva oportunitat i reclami la confiança de l'afició per aquest tram de temporada, sense la presència de Valdés. Al minut 53, el gadità s'ha lluït amb una doble aturada a Augusto i Santi Mina, amb especial mèrit per la primera mà que el porter ha tret a una rematada molt propera. Ayza Gámez ha desesperat els blaugranes, especialment a Neymar, ja que ha estat molt permissiu amb les contínues interrupcions dels gallecs, amb faltes constants cada vegada que un atacant culer superava els defenses rivals.

El brasiler ha tornat a marcar al minut 67. Passada llarga d'Alexis a l'espai, que Neymar controla amb el pit i després d'acomodar-se la pilota amb el cap, pausa la carrera per descol·locar Fontàs, i superar Yoel amb un xut amb cama esquerra. Després del gol, Martino ha substituït Neymar per Pedro, qui en la seva primera aparició ha deixat Alexis sol davant del porter rival, però el blaugrana s'ha adormit i la pilota ha acabat a córner. A un quart d'hora pel final, una passada compromesa de Sergi Roberto, ha obligat Pinto a rebutjar la pilota amb dificultat. El colpeig del porter ha tocat en un rival, i en la carrera per evitar que la pilota s'introduís a la porteria, Pinto ha topat contra el pal i ha necessitat assistència mèdica. El xiuxiueig general de la graderia del Camp Nou denotava els nervis entre l'afició, conscient ja, tot i que no hi havia confirmació oficial encara, que Valdés en tenia per uns quants mesos fora dels terrenys de joc. Sergi Roberto ha fet lluir Yoel als minuts finals, mentre Pinto ha tingut temps per tornar a demostrar la seva vàlua amb una aturada a remat de Mario Bermejo.