Barça
Esports Barça 19/11/2011

El Barça rep el Saragossa amb un Messi que apunta a la titularitat

Després de l'aturada per les seleccions, els blaugranes tornen a la feina per encarar un tram final d'any d'infart, on es disputaran deu partits de vital importància

Efe
3 min
Leo Messi celebra un dels gols contra el Mallorca.

BarcelonaDesprés de l'aturada per les seleccions, el Barça torna a la feina aquest dissabte per encarar un tram final d'any d'infart, on es disputaran deu partits de vital importància. Els blaugranes s'enfronten, primer, contra el Saragossa (Camp Nou, 20.00), en un matx on s'espera que l'argentí Leo Messi sigui titular malgrat la càrrega de partits que acumula.

El desgast dels últims partits amb la seva selecció, i el partit de dimecres que ve, en el que el Barcelona es jugarà a Milà la primera posició del seu grup en Lliga de Campions, farien pensar en un possible descans per a Messi. O com a mínim, començar el partit a la banqueta. Però la importància de l'argentí per al seu equip és inqüestionable, i més davant un mes de desembre en el qual el clàssic contra el Madrid i el Mundial de clubs apareixen com dos de les grans cites del curs. A més, el tècnic Pep Guardiola ha avisat que el jugador "està bé", i ha recordat que els blaugranes "tenen menys opcions si Messi no és al camp".

El Barcelona torna a la Lliga després d'un meritori empat a San Mamés (2-2), on es va viure fa dues setmanes un partit excels entre dos equips que van donar un espectacle sublim. Això no obstant, l'empat va ampliar fins a tres punts la distància en què ara es troba el Barça amb el líder, el Reial Madrid.

Per al partit del Saragossa, el tècnic Josep Guardiola només ha perdut a un dels seus efectius, després de la lesió d'Adriano, mentre que continua tenint fora de combat Afellay. Al xilè Alexis Sánchez, ja recuperat i en forma, se l'espera a l'equip titular. Mentre Pedro ha rebut l'alta mèdica aquest mateix dissabte i podria tenir alguns minuts.

El Saragossa, que es troba a un punt de la zona de descens, fa cinc temporades que no arrenca res positiu del Camp Nou, quan va empatar a dos gols, després d'avançar Gaby Milito al seu equip (0-2). En els últim vint xocs en el feu barcelonista, els culers s'han portat el triomf en 18 partits i han cedit dos empats.

Però no renuncia l'equip aragonès a obtenir alguna cosa positiva de la visita al Camp Nou, recolzat en les dificultats que té el Barça cada vegada que ha de jugar un partit després de compromisos internacionals dels seus jugadors.

Amb fe en les opcions que té, Javier Aguirre demana als seus jugadors que intentin lligar de mans al seu rival amb molta pressió i evitar els passis interiors a l'àrea, a més de sortir amb velocitat a la contra i encertar en les escasses ocasions de marcar que pugui tenir.

Per a l'equip saragossà aquest partit no és prioritari perquè no és de la seva lliga, però també pensa que no cal desaprofitar les oportunitats que es tinguin, perquè com ja ha comentat en alguna ocasió el seu tècnic, Aguirre, no coneix "cap entrenador que prepari un partit per perdre'l".

En el Saragossa són baixes l'internacional paraguaià Paulo Da Silva, que ha tornat lesionat dels partits disputats amb la seva selecció nacional, i el porter Leo Franco, que ha patit una punxada avui, en l'última sessió preparatòria, i que ha estat substituït en la convocatòria per Pablo Alcolea, porter del filial.

Javier Aguirre ja ha facilitat l'onze inicial, com també que mantindrà el seu habitual esquema de joc, pel que no repetirà el sistema de tres centrals que va utilitzar la temporada passada contra el conjunt català, tal com semblava que passaria.

stats