El clàssic
Esports Barça 07/10/2012

El Barça no perd un clàssic a casa sent líder des del gener del 1930

Les estadístiques diuen que els blaugranes només han aconseguit una Lliga després de perdre un clàssic a casa, precisament en la primera temporada del torneig (1929)

Ara
1 min
Mirem més futbol que mai

BarcelonaQue el Barça arribi al clàssic de casa sent líder és tota una garantia d'èxit. O, almenys, així ho indiquen les estadístiques. I és que en tota la història de la Lliga, només en una ocasió els blaugranes han perdut al seu estadi quan eren líders i rebien el Madrid.

Va ser el 26 de gener de 1930, en un partit que va acabar 1 a 4 pels blancs. Des d'aquella data, el Madrid ha visitat un Barça líder en 14 ocasions i només ha pogut sumar dos empats (1999 i 2006) per 12 derrotes.

Una altra dada, tot i que no tan agradable per als culers, és què passa quan el Barça perd el clàssic a casa: que només una vegada en tota la història ha aconseguit el títol. L'únic cop va ser, també, aquell gener del 1930. En canvi, que el Madrid guanyi a l'estadi blaugrana sí que és un bon averany per als seus interessos: el 74% de les vegades que ha passat, els blancs també han acabat guanyant la Lliga.

stats