BARÇA
Esports Barça 24/03/2012

El Barça aconsegueix una soferta victòria contra el Mallorca (0-2)

Leo Messi ha marcat en el primer temps i, després de l'expulsió de Thiago per doble groga, Piqué ha marcat el gol de la tranqui·litat

N. García
2 min
Alegria dels futbolistes del Barça després del gol de Leo Messi

BarcelonaEl Barça ha aconseguit un triomf sofert al camp del Mallorca. Els de Guardiola s'han avançat al marcador gràcies a un gol de falta directa de Messi (25'), però després de l'expulsió de Thiago per doble groga (56'), els blaugranes han patit per sumar els tres punts.

Els locals han saltat al terreny de joc amb la intenció d'obrir el marcador, i el 'Chori' Castro ha tingut dues ocasions consecutives per marcar que els blaugranes han resolt sense gaires problemes. Això ha fet despertar els de Guardiola, i Messi, a la contra, ha fugit de dos defenses i, com en els últims partits, ha intentat aixecar la pilota per sobre el porter quan l'encarava, però Aouate ha refusat amb la cara (12').

Álvaro, del Mallorca, ha provat de superar Valdés amb una rematada de cap que ha sortit fora per poc (20') just abans que Guardiola, que veia que el Mallorca creava perill amb la defensa de tres que havia plantejat d'inici, decidís endarrerir Busquets per jugar amb quatre homes al darrere. En aquell moment, l'àrbitre ha xiulat una falta favorable al Barça i Messi ha aconseguit inaugurar el marcador amb un xut de rosca col·locat. En primera instància, s'ha cregut que el gol era d'Alexis, ja que semblava que el xilè havia rematat de cap al segon pal, però l'àrbitre ha donat el gol a l'argentí (25').

Els blaugranes podrien haver fet el segon després que Thiago recuperés una pilota al centre del camp i la deixés a Alexis, que ha provat sort amb un xut potent. La pilota, però, l'ha desviat Nunes abans que s'estavellés al travesser (32'). A les acaballes de la primera part, novament Alexis ha tingut el segon, però ha rematat a les mans d'Aouate.

El pas pels vestidors no ha canviat el guió del partit, però sí que ho ha fet l'expulsió de Thiago per doble groga (56'). El jugador del planter blaugrana ha tallat una pilota amb l'espatlla –ha amagat la mà per evitar que li xiulessin mans–, però l'àrbitre no ho ha interpretat així i li ha mostrat la segona groga que l'enviava a la dutxa abans d'hora. Amb el Barça amb un jugador menys, el Mallorca ha tingut uns minuts de domini i ha pressionat la porteria de Valdés. Al 57', Hemed ha rematat de cap, però Valdés, atent, ha aturat la pilota.

El Barça, però, ha acabat reaccionant i Piqué ha marcat el gol de la tranquil·litat. Puyol ha enviat una pilota cap a Messi, que ha provat el xut amb l'esquerra des de dins de l'àrea. La rematada, però, s'ha estavellat al pal i Piqué, que era allà, ha estat més llest que ningú i ha aprofitat el refús per fer el segon (78').

MALLORCA 0

BARÇA 2

Mallorca: Aouate, Chico (Nsue 53'), Nunes, Ramos, Cáceres, Nsue, Tissone (Alfaro 74'), Martí, Pereira, Castro, Víctor i Álvaro (Hemed 53')

Barça: Valdés, Mascherano, Puyol, Piqué, Busquets, Iniesta, Thiago, Cesc (Montoya 59'), Pedro (Keita 68'), Alexis (Tello 81') i Messi

Gols: 0-1 (25') Messi. 0-2 (78') Piqué

Àrbitre: Ayza Gámez (Col·legi Valencià). Targetes grogues: Pereira (26'), Ramis (38') i Puyol (78'). Targetes vermelles: Thiago (56') per doble amonestació (36' i 56')

stats