2a divisió
Esports Barça 16/10/2011

El Barça B torna a rebre un gol a l'últim minut i perd contra el Guadalajara al Miniestadi (1-2)

Amb empat a un, Sergi Roberto ha fallat un penal que l'àrbitre ha obligat a repetir i els d'Eusebio han acabat perdent un partit que han fet mèrits per guanyar

Efe
2 min

BarcelonaAmb tres arribades n'ha tingut prou el Guadalajara per emportar-se la victòria al Miniestadi al temps afegit (1-2) davant d'un Barça B que agreuja la seva caiguda lliure i només ha sumat un punt de quinze possibles a casa.

Deia Dante Alighieri que no hi ha res més dolorós en l'infortuni que recordar el temps feliç. De la mateixa manera que en el descens a l'infern a la famosa obra del poeta, el Barça B s'enfonsa sense remei, mentre tracta de retrobar el que una vegada va ser.

Això se sent al seu joc. Espès, barroc, absent. La idea del futbol coral perd la seva essència quan es transforma en tocar per tocar. Una prosa estèril, sense desenllaç, sense culminació.

En cinc partits al Miniestadi els d'Eusebio han estat incapaços d'avançar-se al marcador. Si un no treu conclusions està condemnat a repetir la seva història, i la dels blaugrana s'explica en derrotes. Ja en van cinc de consecutives.

El 4-1-4-1 amb què Carlos Terrazas ha ordenat als seus ha frenat en sec el Barça, condemnat a les guspires individuals de Rafinha o Cuenca, incapaços de fer patir el porter Saizar al primer temps.

El Guadalajara gairebé no havia rondat la porteria blaugrana, però en una jugada aïllada Aníbal va deixar anar un centre-xut que s'ha colat inesperadament per l'escaire, davant la mirada impotent d'Oier (0-1, m.36).

De nou la mala sort de la que tant es lamenta aquest filial. De nou els mateixos símptomes partit rere partit. De nou el mateix escenari a casa, on només han sumat un punt. I, de nou, toc de corneta per remuntar a corre-cuita al segon temps.

Eusebio ha mogut banqueta davant l'esterilitat, ja habitualment preocupant, de Femenia i Rodri. No obstant això, no ha estat només l'entrada de Deulofeu i Espinosa el que ha reactivat el Barça, sinó una perillosa falta a la frontal executada per Rafinha. Saizar ha tret una mà espectacular i la pilota morta a l'àrea petita l'ha aprofitat Sergi Roberto (1-1, m. 67).

L'empat ha despertat els blaugrana. Els d'Eusebio s'han armat de coratge i han fet mèrits per aconseguir aquesta victòria esperada, però l'atzar, maleït altra vegada, ha tornat a entrar en escena.

A falta d'un quart d'hora i després d'una espectacular internada, Moreno ha fet caure Rafinha a l'àrea. Sergi Roberto, de 'Panenka', ha transformat el penal, però l'àrbitre l'ha fet repetir per invasió a l'àrea. Al segon llançament Saizar ha endevinat la intenció del 10, que minuts després ha tornat a veure com se li resistia el gol, quan un xut fort des de la mitja lluna s'estavellava a la creueta.

Però el pitjor encara estava per arribar. Quan el partit agonitzava, amb el filial llançat a l'atac, Soria ha rematat els blaugrana amb un cop de cap després de llançament d'una falta, al temps afegit. El mateix final que davant l'Alcorcón. La mateixa trista història d'aquesta temporada al Miniestadi.

stats