BARÇA

Sense vídeo no hi ha perdó

El Barça no va aportar cap imatge al recurs i Apel·lació manté la sanció a Sergi Roberto

No hi ha hagut clemència per a Sergi Roberto. El Comitè d’Apel·lació va decidir no fer cas del recurs del Barça i manté els quatre partits de sanció per al futbolista de Reus, pel cop de colze que va clavar a Marcelo en el clàssic contra el Reial Madrid. En els seus arguments, justifica que el club blaugrana no ha presentat cap prova videogràfica que permeti rearbitrar la jugada i que, per tant, es refia del criteri d’Hernández Hernández i dona màxima validesa al que va redactar l’àrbitre a l’acta.

Les protestes del Barça han sigut del tot estèrils, malgrat que es considerés la sanció “desproporcionada” i s’intentés comparar amb la que va rebre Damián Suárez. El jugador del Getafe va ser expulsat i l’àrbitre -que també era Hernández Hernández- va justificar la vermella a l’acta amb un text pràcticament calcat al de Sergi Roberto. La diferència és que el conjunt madrileny va poder aportar proves de vídeo de la innocència del seu jugador, mentre que el Barça únicament va basar la defensa recordant els casos similars i reclamant el mateix tracte. El Comitè d’Apel·lació ho ha considerat insuficient.

Tot depenia, doncs, del vídeo: de les imatges que poguessin desmentir la versió arbitral. Però no van arribar a Apel·lació. El Barça va enviar un text de defensa sense la prova de vídeo i la resposta del comitè ha sigut clara i enèrgica: els arguments blaugranes són “insostenibles”, principalment perquè sense el vídeo “no es poden comparar” les dues accions.

“D’aquesta manera, el criteri sancionador està en relació amb l’acta arbitral [...] on no descriu el fet únicament com una acció antiesportiva, sinó que el cop va ser «amb l’ús d’una força excessiva». Per tant, lluny de ser un cop de protesta o de bloqueig a l’adversari, es tracta d’una agressió”. Per això, afegeix, es va aplicar l’article 98.1 del codi disciplinari, i es destaca que es va aplicar “en el seu grau mínim”. La sanció per a una acció d’aquestes característiques va dels quatre als dotze partits.

Recurs al TAD

Malgrat el revés, el Barça està decidit a exhaurir totes les vies i presentarà un recurs al Tribunal Administratiu de l’Esport -organisme que penja del Consell Superior d’Esports-. D’aquesta manera, intentarà que el futbolista estigui disponible per jugar el primer partit oficial de la temporada, la Supercopa d’Espanya, que enfrontarà el Barça i el Sevilla.

Sergi Roberto ja ha complert dos partits de suspensió (Vila-real i Llevant) i complirà el tercer demà, contra la Reial Societat. Però com que es tracta d’una sanció greu, de més de dos partits, el càstig s’aplica a totes les competicions d’àmbit espanyol. Per tant, el quart serà el primer de la temporada següent. El club confia que obtingui el perdó i pugui començar el curs al terreny de joc.