BARÇA

La Fundació Barça arriba a més de 1,64 milions de beneficiaris

El club destaca que només 533.000 del nombre total de nens són de Catalunya

La Fundació Barça ha publicat aquest divendres que 1,64 milions de nens de tot el món van beneficiar-se durant l'any passat d'alguna de les seves disciplines. El club ha destacat que només 533.000 del nombre total de nens són de Catalunya. El vicepresident del club i de la fundació, Jordi Cardoner, va presidir dijous la reunió anual al Camp Nou per aprovar els comptes de l'entitat i establir el pla d'actuació que es durà a terme.

El Barça ha anunciat que durant el curs passat "va consolidar els seus projectes centrats en tres línies d'actuació: prevenció de la violència, inclusió social i accés a l'educació; àmbits en els quals treballa a partir de set programes en 85 localitats de Catalunya i 58 països del món".

"Entre les principals actuacions de la temporada passada cal destacar el desenvolupament de l'extens programa contra el 'bullying', que aborda diversos àmbits d'actuació ('ciberbullying', esportiu o escolar), en què s'ha impulsat una metodologia en 26 escoles, amb excel·lents resultats d'impacte, i que a partir del mes de gener del 2020 s'oferirà a totes les escoles del país", explica la fundació a través d'un comunicat.

"Dins de l'àmbit de la inclusió i el suport a nens malalts, més de 140.000 nens van ser beneficiaris mitjançant el programa de Benestar Emocional Pediàtric, en què hi ha un acord de col·laboració amb els cinc principals hospitals pediàtrics de Catalunya. També s'ha donat un impuls molt important a la construcció del Pediatric Cancer Center de Sant Joan de Déu, que ha de ser el nou centre hospitalari de referència per a nens malalts de càncer al món", matisa l'entitat blaugrana.

"Cal destacar la consolidació de la tasca de la fundació durant aquest exercici, en què s'han superat novament els 1,6 milions de beneficiaris, dels quals més de 533.000 són a Catalunya. I ho hem fet gràcies a les aportacions del club, amb un 0,7% del seu pressupost; dels jugadors, que aporten el 0,5% del seu salari, i d'aportacions d'empreses i fundacions diverses, que ja representen prop del 50% del pressupost total", comenta Jordi Cardoner.