Barça
Esports Barça 18/12/2011

Johan Cruyff: "Guardiola seguirà al Barça mentre hi hagi felicitat"

En unes declaracions al programa 'Hat trick Barça' d'Esport3, Cruyff ha lloat el treball de Guardiola i ha afirmat que el tècnic continuarà si segueix veient "bona mentalitat" en els seus futbolistes

Efe
2 min
Johan Cruyff als tribunals a Haarlem.

BarcelonaL'exentrenador del Barça Johan Cruyff està convençut que Pep Guardiola, l'actual tècnic blaugrana, continuarà dirigint l'equip català "mentre hi hagi felicitat", cosa que està passant des de la seva arribada a l'entitat gràcies al futbol desplegat i als títols aconseguits pel Barça.

En unes declaracions al programa 'Hat Trick Barça' d'Esport3, Cruyff ha lloat el treball de Guardiola i s'ha referit a la clara victòria davant el Santos a la final del Mundial de Clubs. "Avui és un dia històric perquè per primera vegada algú ha donat un bany als brasilers", ha insistit Cruyff, que ha elogiat que el Barça hagi jugat amb tres defenses en partits importants com davant el Milan, el Reial Madrid o avui enfront del Santos.

"Jugar amb tres (defenses) depèn de la qualitat futbolística i també de la valentia de plantejar-ho. Sense el Pep, seria difícil jugar així", ha dit Cruyff.

L'holandès està convençut que Guardiola, que renova el seu contracte temporada a temporada, durarà molts anys al Barça. "Mentre hi hagi felicitat es pot mantenir. Cal gaudir de la vida i de les coses", ha insistit. Perquè Guardiola continuï, és essencial comptar amb jugadors "que vulguin sacrificar-se per l'equip" i que tinguin "una bona mentalitat".

Per Cruyff, la diferència entre el 'dream team' que ell va dirigir i l'actual Barça de Guardiola és la pressió. "Ajunten qualitat, ritme de pilota i pressió. És una plantilla curta, però cada jugador té el seu moment per jugar", ha insistit.

Cruyff considera que JoséMourinho, entrenador del Reial Madrid, és "un tècnic atípic que busca la seva glòria sent entrenador" i en aquest sentit és "un tipus oposat" a Guardiola. "Pep li dóna tota la glòria als seus jugadors. Aquesta és la diferència, és una qüestió d'actitud", ha dit l'holandès, qui ha recordat que Mourinho "només té experiència com a entrenador, no com a jugador" i que d'aquesta manera es viu de manera diferent el futbol.

"Messi és el millor. És humil i per a l'ensenyament als nens és important que hi hagi tipus com ell, com Xavi o com Iniesta. Per l'espectacle que ofereix li donaria la 'Pilota d'or' a Messi, però com a director d'orquestra, a Xavi", ha assegurat.

stats