Copa del Rei
Esports Barça 16/01/2013

El Barça només pot empatar i encaixa dos gols que li compliquen la Copa (2-2)

El migcampista del Màlaga, Camacho, es refà de l'errada de fa uns dies a la Lliga i marca un gol importantíssim als minuts finals del partit que obligarà el Barça a guanyar a La Rosaleda dijous

Carles Puyol celebra el seu gol de cap, que ha fet pujar el 2-1 al marcador

BarcelonaEl Barça haurà d'anar a La Rosaleda dijous amb tot si vol jugar les semifinals de la Copa del Rei. El 2-2 de l'anada al Camp Nou complica l'eliminatòria als blaugranes, pel valor doble dels gols fora de casa. L'encert d'Iturra, al minut 25, i de Camacho, al minut 89, deixen tocat el Barça, que havia capgirat el marcador amb dos gols consecutius de Messi i Puyol.

El partit ha començat a un ritme trepidant i, des del començament, s'ha convertit en una anada i vinguda que ha donat molta vida a Alexis i Tello, els escollits per acompanyar Messi i ocupar les bandes de l'atac blaugrana. Thiago i Iniesta, verticals en el joc interior, han conduit un Barça vertiginós i directe. La defensa del Màlaga, molt avançada, ha regalat molts metres a la seva esquena però la falta de punteria de Thiago (amb una vaselina que s'ha quedat curta) i Alexis (que ha fallat totes i cadascuna de les rematades que ha tingut a les botes) ha evitat que els de Tito Vilanova es poguessin imposar.

Ha sigut el Màlaga, de fet, qui s'ha avançat en el marcador, gràcies a un gol d'Iturra després d'una errada greu de Thiago en la sortida de la pilota. El migcampista blaugrana, en un intent d'ajudar Pinto a superar la pressió, s'ha ofert en curt però, d'esquena, ha perdut una pilota a la frontal de l'àrea que ha obert el camí del gol als andalusos.

La reacció blaugrana no s'ha fet esperar i, primer Messi, i després Puyol, han capgirat el marcador per donar avantatge al Barça en l'eliminatòria. L'argentí s'ha inventat una jugada individual a la banda dreta, ha perdut la pilota davant Weligton però l'ha recuperada de seguida, per batre Kameni amb un xut ras i creuat. Un minut més tard, el central blaugrana ha pentinat un córner per colar la pilota a l'escaire i fer el 2-1.

Un cop aconseguida la remuntada més urgent, el Barça ha frenat un pèl el ritme de joc i ha buscat més control, sense renunciar a buscar porteria. Thiago i Alexis han tornat a disposar de dues bones ocasions per marcar, però han fallat davant Kameni. A la represa, el guió ha continuat més o menys igual, amb un Barça molt conscient de la necessitat de gestionar el resultat, pensant en la tornada de dijous que ve (22.00 h).

Els minuts han anat passant amb molta menys passió que al primer temps. El Màlaga, més endarrerit, no s'ha deixat guanyar l'esquena amb tanta facilitat i això ha dificultat l'atac blaugrana, que ha hagut de ser més estàtic, menys vertical. Per acabar de madurar el partit, Vilanova ha donat entrada a Cesc i Pedro en substitució de Tello i Alexis. Poc després que el Màlaga veiés com Monreal era expulsat amb vermella directa per fer caure Pedro quan enfilava cap a la porteria, ha entrat Xavi per Thiago.

El Barça no ha pogut aprofitar els últims minuts amb un home menys, tot i que Xavi i Cesc han tingut un parell de xuts perillosos. Quan semblava que s'hauria de conformar amb un 2-1 incòmode, ha arribat un inoportú gol de Camacho, que ha rematat a gol una falta lateral. No hi ha hagut temps per a més i el marcador d'anada s'ha acabat amb un 2-2 que ho deixa tot obert per a la tornada.