Barça
Esports Barça 03/02/2013

Mestalla posa a prova el Barça

Després del clàssic de Copa, Jordi Roura no reserva res per jugar al camp del València, on s'ha deixat molts punts les últimes temporades

A. Solé
2 min
Cesc protegeix la pilota davant la pressió de Guardado

BarcelonaEl Barça dels 14 títols de 19 possibles en quatre anys ha patit sempre a Mestalla. Per aquest motiu, tot i el coixí de punts respecte a l'Atlètic de Madrid (11) i el Reial Madrid (15), Jordi Roura no pensa fer cap concessió i s'endú tots els jugadors importants a València.

En les cinc visites a l'estadi valencianista des de l'arribada de Pep Guardiola i Tito Vilanova a la banqueta, el Barça hi ha empatat quatre cops, i només ha guanyat una vegada, la temporada 2010-2011, i només per 0-1.

A més, els números del nou tècnic del València, Ernesto Valverde, són molt bons. Des que va arribar a Mestalla, tret de les desfetes contra el Madrid en Lliga (0-5) i a la Copa, la resta de resultats són destacables, i ja ha col·locat els xe a un punt de l'Europa League, i a dos de la Champions.

Jordi Alba tornarà avui per primer cop a Mestalla, l'estadi que el va fer créixer, que el va portar a la selecció espanyola i a guanyar una Eurocopa, i que li va permetre tornar a l'equip on es va formar per la porta gran.

Jordi Roura s'ha endut a València 19 futbolistes, i s'ha deixat a Barcelona els dos lesionats, Abidal -ja té fitxa federativa- i Jonathan dos Santos, i Tello i Bartra per decisió tècnica. L'únic dubte en l'onze inicial de Jordi Roura serà si manté l'equip de gala del Bernabéu, o bé si David Villa pot tenir minuts, o si Adriano recupera la titularitat o segueix Dani Alves.

Ernesto Valverde manté la baixa de llarga durada de Mathieu, i no ha pogut recuperar Dani Parejo, que es va trencar el dit polze en el duel de Copa contra el Madrid, i no ha arribat a temps d'enfrontar-se al Barça, tot i que Valverde volia comptar-hi. La bona notícia per a Txingurri Valverde és que recupera els seus dos davanters, el capità Soldado i el brasiler Jonas, tots dos amb molèsties musculars.

stats