Publicitat
Publicitat

Barça

"Put Racism Offside" és el lema de la Fundació del Barça i la Unesco el dia Mundial contra el Racisme

Messi, Keita i Piqué protagonitzen un espot amb aquest lema amb l'objectiu de sensibilitzar sobre aquesta xacra

Cada 21 de març se celebra el Dia Mundial contra la Discriminació Racial i, un any més, la Fundació FC Barcelona i la Unesco volen posicionar-se en contra de la xacra del racisme. Per demostrar el compromís de les dues entitats, aquest dilluns es llança un espot protagonitzat per Leo Messi, Seydou Keita i Gerard Piqué en què els tres jugadors del FC Barcelona pinten un gran grafit on es llegeix l'eslògan de la campanya, "Put Racism Offside" ("Deixa el racisme fora de joc").

L'espot suposa una metàfora en què Barça i Unesco volen deixar clar que tothom té el seu paper en la lluita contra el racisme i només amb un esperit constructiu i amb la unió de forces es podrà eradicar aquest comportament reprovable. La peça, produïda per Barça TV, conté fragments en català, castellà, anglès i francès, amb l'objectiu de donar a la causa el màxim ressò internacional.

Durant els últims mesos la Fundació FC Barcelona i la Unesco han organitzat uns cicles de xerrades contra el racisme en diferents ciutats europees, en què han participat joves i adolescents membres de l'ECCAR (Coalició Europea de Ciutats Contra el Racisme).

Aquesta aliança, signada el 2007, també va dur al Parlament Europeu una sèrie de recomanacions fruit del programa "La veu dels joves contra el racisme", en què un grup de joves pertanyents a l'ECCAR suggeria als polítics idees per eradicar aquesta xacra. Fruit d'aquesta iniciativa pionera, els clubs pertanyents a l'ECA (Associació Europea de Clubs) es van comprometre el 2008 a incloure clàusules antiracistes en el contractes dels seus jugadors de futbol.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT