Barça
Esports Barça 08/03/2013

Rotacions o minuts abans d'una remuntada?

L'alineació del Deportivo estarà condicionada per l'onze que Roura i Vilanova intueixin contra el Milan dimarts en Champions. És una situació similar a la viscuda en la temporada 2009/10 i 2010/11

Natalia Arroyo
2 min
Els jugadors del Barça escolten les instruccions de Roura durant un entrenament

BarcelonaRoura ha deixat clar aquest divendres en roda de premsa que ha de parlar amb Tito Vilanova sobre “les alineacions” contra el Deportivo i contra el Milan. Les característiques del rival, l’estat físic del jugador, el partit anterior i el posterior, o l’estat d’ànim d’un futbolista són variables que condicionen un onze. Amb la decisiva eliminatòria de Champions a l’horitzó i la necessitat de golejar, una de les variables guanya molt de pes en la decisió de qui jugarà contra els gallecs. És una situació que, durant aquest cicle, el Barça s'ha trobat especialment en dues ocasions, tot i que ara tingui matisos diferents per l'aparent "depressió futbolística" que pateix la plantilla.

Cinc jugadors descansen abans de l'Arsenal

Fa dues temporades, per exemple, el Barça va fer descansar cinc futbolistes per remuntar contra l’Arsenal un incòmode 2-1 de l’anada dels vuitens de Champions. Abidal, Iniesta, Adriano, Busquets i Villa no van jugar d’inici davant el Saragossa, aprofitant que els de Guardiola tenien una renda de set punts sobre el Reial Madrid en Lliga, i van ser titulars en el triomf 3-1 contra els 'gunners' al Camp Nou.

Rotació per a sis futbolistes abans de rebre l'Inter

Aquell dia va funcionar el que no havia funcionat una temporada abans, la 2009/10, quan l’equip va reservar sis futbolistes per a la remuntada contra l’Inter que no es va acabar de completar. Alves, Piqué, Milito, Busquets, Messi i Pedro no van ser titulars contra el Xerez (que, com el Deportivo, visitava Barcelona com a cuer) però sí que van ser-ho en Champions.

En aquesta ocasió, però, el partit del Dépor és lleugerament diferent perquè l'equip necessita descansar, però també retrobar-se. A alguns jugadors, doncs, potser els convé més jugar i fer un bon partit que quedar-se a la grada concentrats en el Milan. Roura i Tito hauran de trobar l’equilibri contra els gallecs.

stats