FUTBOL

Santiago Espot (Catalunya Acció): "D'aquesta xiulada se'n recordaran, se'ls girarà en contra"

El president de Catalunya Acció, que podria ser condemnat a pagar 90.000 euros per promoure la xiulada, considera que "hem tornat al 1940, al franquisme més dur"

Santiago Espot, president de Catalunya Acció, ha reconegut al diari ARA que ja "esperava" una proposta de multa econòmica elevada per part de la Comissió Antiviolència arran de la xiulada a l'himne espanyol durant la final de la Copa del Rei. "Com que el món ha evolucionat i no ens poden cremar com als temps de la Inquisició ni afusellar al Camp de la Bota, em crucifiquen a mi amb aquesta sanció estrambòtica", opina Espot. La proposta de multa és de 100.000 euros per a Catalunya Acció i de 90.000 per al mateix Espot. "I no m'estranyaria que d'aquí uns dies sortís una cosa penal", afegeix.

Per a Espot, la sanció –pendent de ratificar– "no aturarà les activitats de Catalunya Acció", i adverteix que pot ser beneficiosa per als interessos dels que volen la independència de Catalunya. "D'aquesta xiulada se'n recordaran perquè se'ls girarà en contra".

El president de Catalunya Acció esperarà que hi hagi una sanció en ferm per posar el tema en mans dels seus advocats, però ja avisa que "la nostra voluntat és no pagar". A més, insisteix que només se'l condemna "per redactar un manifest". "Se'm condemna per escriure. Estem igual que el 1940, al franquisme més dur. No sé si la gent n'és conscient però això és molt greu".

Espot, que s'ha assabentat de la proposta de multa a través dels mitjans de comunicació, lamenta que no ha rebut el suport de cap partit polític ni del Barça. "Els únics que es van interessar per mi van ser Bildu", conclou.

Més continguts de