Barça
Esports Barça 27/10/2012

Vallecas examina el liderat d'un Barça sense defensa

A les baixes per lesió de Piqué, Puyol, Muniesa i Abidal cal afegir-hi ara la del sancionat Javier Mascherano. Tot i que els blaugranes recuperen Alves per aquest partit

Efe
2 min
Leo Messi, al camp del Rayo Vallecano

BarcelonaEl Barça, que la passada jornada va patir més del compte per vèncer el Deportivo a Riazor (4-5), torna a posar a prova el seu liderat lluny de casa, aquesta vegada a Vallecas, on aquest dissabte hi compareixerà sense haver solucionat els problemes defensius que han entelat la seva gran arrencada de temporada (22 h, GolT i Canal+ Lliga).

A les baixes per lesió de Gerard Piqué, Carles Puyol, Marc Muniesa i Eric Abidal cal afegir-hi ara la de Javier Mascherano, sancionat per la seva expulsió contra el Deportivo. Això sí, el Barça recupera Dani Alves, que ha entrat en la convocatòria després de la lesió muscular que va patir contra el Reial Madrid.

En qualsevol cas, el tècnic blaugrana, Tito Vilanova, haurà d'enginyar-se-les una vegada més per armar una defensa de circumstàncies, especialment en l'eix, on només té un central pur, el jove Marc Bartra, que va estrenar titularitat dimarts passat contra el Celtic a la Lliga de Campions i que podria repetir a l'onze contra el Rayo.

El brasiler Adriano Correia o el camerunès Alex Song podrien formar al seu costat, encara que tampoc és descartable que siguin aquests dos últims els que juguin d'inici.

La defensa la completarien Dani Alves, que faria seure Martín Montoya, i Jordi Alba, que travessa un gran moment de manera que fins i tot l'ha portat a marcar en els dos últims partits.

Al mig del camp s'espera el clàssic trident Busquets-Xavi-Iniesta, mentre que a la punta d'atac, com sempre, caldrà veure quina dupla escull Vilanova per acompanyar Leo Messi, l'únic que té el lloc assegurat.

Pedro, Villa, Alexis, Cesc i Tello es barallaran per aquets dos llocs, a la dreta i a l'esquerra. Encara que sí Messi cau a la banda dreta, Cesc podria ocupar el seu lloc com a 'fals 9', pel que Pedro o Villa ocuparien la banda esquerra.

Davant, el Rayo Vallecano afronta el xoc amb il·lusió, però també amb certs dubtes després d'ensopegar la passada jornada davant l'Espanyol (3-2).

La història reflecteix una estadística molt igualada després de tretze visites dels blaugranes a Vallecas, amb tres victòries locals, sis empats i quatre triomfs visitants, l'últim la temporada passada per un contundent 0-7.

Només quatre dels jugadors 'rayistes' que van disputar aquest partit segueixen a la plantilla i d'ells només Tito, al lateral dret, sortirà d'inici.

L'equip titular que presentarà Paco Jémez serà pràcticament el mateix que va caure derrotat a Cornellà, amb les novetats de Jordi Amat, que torna a la saga per substituir el sancionat Mikel Labaka, i del montenegrí Andrija Delibasic, que formarà parella en la davantera amb el brasiler Leo Baptistao, endarrerint la posició de l'argentí 'Chori' Domínguez al centre del camp.

stats