BARÇA

Josep Vives: "La decisió de canviar la secretaria tècnica és de Pep Segura"

El portaveu blaugrana també ha anunciat que el club vol jugar la Supercopa a doble partit

El portaveu de la junta directiva del Barça, Josep Vives, ha explicat que la decisió de prescindir de Robert Fernández com a secretari tècnic i incorporar Éric Abidal i Ramon Planes l'ha pres el mànager general de futbol, Pep Segura, i que la junta ha ratificat davant la confiança dipositada en la figura de Segura. "És una decisió estratègica per donar un nou impuls. Volem agrair la tasca feta aquests últims tres anys a Robert Fernández". Pel fet que Abidal tingui Planes com a adjunt, Vives ha recordat que Urbano Ortega ja funcionava de forma bilateral amb Robert Fernández. 

El portaveu blaugrana també ha agraït el seu pas pel Barça a Gerard Deulofeu, traspassat aquest dilluns al Watford anglès per 13 milions (més 4 en variables) però no ha volgut parlar de possibles arribades, com la d'Antoine Griezmann: "Té contracte en vigor en un altre club i no parlarem d'ell per respecte a l'Atlètic de Madrid". D'altra banda, Vives també ha reiterat que la voluntat del Barça és jugar la Supercopa d'Espanya a doble partit, tot i el batibull per pactar les dates en què s'haurà de jugar: "Volem jugar-la a doble partit. Pròximament hi haurà reunions entre les parts per arribar a acords. Ho volem així perquè jugar un partit al Camp Nou implica ingressos per al club i, també, perquè la competició és així". 

També ha anunciat que el club s'ha posat a la disposició de la Fiscalia Anticorrupció, a través de la policia judicial, per compartir la informació necessària per desarticular la xarxa delictiva responsable de la revenda fraudulenta i de la falsificació de les entrades que afecta 2.823 socis titulars dels abonaments utilitzats per falsificar entrades del Barça-Madrid del 6 de maig. Sobre la mesura cautelar de prohibir l'accés als titulars d'aquest carnet en l'últim partit de Lliga, Vives ha opinat que "si no hi ha partits en joc no té sentit mantenir-la" i ha afegit que "s'estima que el procediment obert es resoldrà abans que comenci la nova temporada". 

El portaveu blaugrana no ha entrat a valorar l'anunci de la candidatura a presidir el Barça que ha anunciat aquest dilluns Víctor Font, però ha assegurat que l'actual junta té la intenció d'esgotar el mandat actual fins al 2021. "Mai ha estat sobre la taula anticipar eleccions si es guanyava el triplet. Els mandats hi són per complir-los i estem gairebé a l'equador de l'actual i el president Bartomeu ja ha manifestat en públic que vol esgotar-lo", ha explicat. 

L'altre tema del dia d'avui ha sigut la renovació de Riqui Puig, jugador de 18 anys que ha firmat fins al 2021, de qui Vives ha recordat que és una "aposta del club" i ha explicat que el club està fent "autocrítica" pel descens del filial a Segona B tot i les inversions en fitxatges (16 aquest curs) per mantenir la categoria: "No ha anat bé, no ha funcionat. L'objectiu era seguir a Segona A. L'objectiu primordial que tenim no passa per estar a Segona A, sinó que és formar jugadors i dotar-los d'un entorn competitiu perquè puguin pujar al primer equip, no passa per estar a Segona A". "A tots els culers ens agrada il·lusionar-nos amb els jugadors de la casa, però han de tenir paciència i perseverança. Tenim l'exemple de Sergi Roberto", ha recordat. 

El Barça passarà a gestionar el marxandatge

Vives no ha avançat cap novetat respecte als 'naming rights' del nou Camp Nou: "No tenim un termini fixat, estem treballant per tenir un patrocinador a l'altura del nou Camp Nou". En canvi, sí que ha anunciat que, després de 16 anys en què Nike ha gestionat el marxandatge del Barça, a partir de l'1 de juliol ho farà el Barça directament. "Actualment aquest negoci consta de 3 botigues pròpies, 15 botigues llicenciades, 328 llicenciataris, i més de 250 treballadors. Els productes llicenciats són més de 7.000, i la xifra anual de negoci és d’uns 65 milions d’euros", ha enumerat el portaveu. 

En l'apartat poliesportiu, Vives ha lamentat que el Barça s'hagi quedat per segon any consecutiu sense jugar la final de l'ACB, però ha valorat positivament l'evolució de l'equip els últims mesos de la temporada "tot i l'adversitat de les lesions". 

Més continguts de