Barça
Esports Barça 20/06/2011

Agustí Benedito: "Florentino Pérez ha de ser nomenat 'persona non grata' al Camp Nou"

L'excandidat a la presidència del Barça ha considerat avui que el màxim mandatari del Reial Madrid "hauria de ser nomenat 'persona non grata' a la llotja del Camp Nou"

Efe
3 min
BENEDITO, INGLA I FERRER Els altres candidats  a les eleccions del 13 de juny  han passat un any centrats  en la seves respectives feines  i deixant fer a Rosell.

BarcelonaL'excandidat a la presidència del Barcelona, Agustí Benedito, ha considerat avui que el màxim mandatari del Reial Madrid, Florentino Pérez, "hauria de ser nomenat persona non grata a la llotja del Camp Nou" a causa dels "indignants" atacs abocats al llarg de la temporada.

En una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Catalunya, només uns dies després de la compareixença del president blaugrana Sandro Rosell, Benedito ha lamentat els atacs abocats contra l'equip de Pep Guardiola, que l'excandidat ha atribuït directament a Florentino i no al Reial Madrid, un club "admirable".

"Aquests atacs haurien d'haver tingut una resposta contundent i immediata per part de Rosell. Estic al seu costat com a soci, però hauria d'haver actuat amb més diligència. I no parlo de trencar relacions amb el Reial Madrid, sinó de no permetre l'entrada del seu president al Camp Nou fins que no rectifiqui aquestes actuacions", ha ressaltat.

En aquest sentit, Benedito ha instat el president blaugrana a declarar persona non grata el seu homòleg madridista, així com a no dur a terme dinars de germandat entre directives ni qualsevol altre acte similar i no assistir tampoc a la llotja del Santiago Bernabéu.

Durant la seva compareixença de més d'una hora, el segon candidat més votat en els últims comicis blaugrana ha criticat també l'acord de patrocini de la samarreta, la reducció del pressupost de les seccions no professionals i la política per afrontar l'enorme deute que oprimeix l'economia del club català.

I és que segons el seu parer, la directiva hauria d'haver realitzat un procés més "transparent i obert" en la seva decisió de col·locar publicitat a la samarreta barcelonista.

"Per la manera com s'ha fet tot em fa pensar que la decisió que Qatar Foundation sigui el patrocinador elegit ja s'havia pres abans de les eleccions", ha insinuat Benedito.

També ha censurat l'acord amb Qatar Investments, institució d'un emirat que incompleix "drets humans" com l'"accés al vot de les dones o l'esclavitud jurídica de determinats immigrants". "Jo hauria elegit una altra opció", ha afegit.

D'altra banda, Benedito ha lamentat també el que ha considerat una evitable reducció del pressupost de les seccions no professionals, "l'ànima d'aquest club", fet que suposa un "incompliment d'una de les promeses electorals de Rosell".

"Si en lloc de reduir en 50 milions el deute ho haguessin fet en 49,6, podria haver-se salvat el beisbol. Si per amortitzar la teva hipoteca ràpid has de suprimir el menú del menjador dels teus fills, potser val la pena fer-ho més a poc a poc", ha afirmat, aconsellant a Rosell que afronti aquest endeutament amb més paciència.

Finalment, Benedito ha criticat també la pujada d'abonaments als socis, un altre dels aspectes que, segons el seu parer, Rosell va prometre no realitzar, i s'ha mostrat contrari a la venda de del planter o la seva utilització com a moneda de canvi en el mercat de fitxatges.

Malgrat el to crític de la seva roda de premsa, Benedito ha elogiat la "històrica temporada" del club a totes les seves seccions, i ha recordat que seguirà limitant les seves aparicions a només una compareixença a l'any, com va prometre després de les eleccions.

"No sóc favorable a una oposició sistemàtica o una crítica constructiva", ha recalcat Benedito, que va obtenir un 14 per cent de suport a les eleccions de fa un any, sent el segon candidat més votat i només superat, encara que de forma incontestable, per Sandro Rosell (61,3%).

stats