Barça
Esports Barça 12/07/2021

Aleñá deixarà cinc milions, però no ara

2 min
Carles Aleñá

BarcelonaCarles Aleñá va ser presentat com a nou jugador del Getafe. Després d’uns mesos cedit al Coliseum Alfonso Pérez, el club madrileny fa un esforç per quedar-se el migcampista maresmenc en propietat. “Marxar de casa no és gens fàcil, però volia estabilitat, un projecte a llarg termini”, va dir en roda de premsa el futbolista, que firma per cinc temporades i rescindeix el curs de contracte que li quedava com a blaugrana després de setze anys a l’entitat. 

A part de deixar un espai modest a l’escala salarial de la plantilla, Aleñá també suposarà un ingrés per al Barça en concepte de traspàs. Segons ha pogut confirmar l’ARA, l’acord amb el Getafe assegura cinc milions d’euros que es percebrien d’aquí dos anys. Una compra obligatòria que s’executaria sempre que el club que presideix Ángel Torres no vengués el jugador abans del 2023. Independentment d’aquesta clàusula, el Barça s’assegura el 50% d’una hipotètica venda, sigui quan sigui, així com un dret de tempteig i una opció de recompra. Igual que ha fet amb altres talents de La Masia que han hagut de marxar per falta d’oportunitats, el Barça s’assegura fórmules que li permetin mantenir el jugador al radar i evitar grans dispendis en cas de voler recuperar-lo en un futur. 

Ja sense Aleñá, i a l’espera que es resolgui la situació d’Ilaix Moriba (que ahir va començar la preparació amb el filial a les ordres de Sergi), baixa la presència de jugadors formats a casa a la primera plantilla, en relació a la pretemporada passada. De Koeman dependrà que joves valors com Àlex Collado facin el pas que prèviament van fer Ansu Fati i Óscar Mingueza. També hi ha debat a la porteria. Tip d’estar a l’ombra de Ter Stegen, Neto Murara buscarà una sortida. La vacant del brasiler serà per a Iñaki Peña o bé per a Jordi Masip. És a dir, en el fons, tot quedaria a casa.

stats