BARÇA
Esports Barça 08/08/2012

El Barça guanya a la tanda de penals el partit contra el Manchester United (0-0, 2-0)

Valdés ha aturat un penal a Rooney abans del descans. Sense haver fet cap entrenament amb el grup, Tito Vilanova ha fet debutar l'últim fitxatge del Barça, Jordi Alba

Nuria García
Leo Messi controla la pilota durant l'amistós del Barça contra el Manchester United

BarcelonaEl Barça s'ha enfrontat al Manchester United en un amistós que s'ha celebrat a Göteborg. Després de tres amistosos que han acabat amb triomf per a l'equip blaugrana, els de Tito Vilanova jugaran contra els anglesos a Suècia, en el que serà el primer dels dos partits que el Barça jugarà durant la mini gira europea. El Barça, però, després del temps reglamentari, igual com va passar contra el PSG, no ha pogut guanyar el partit durant el temps reglamentari i el matx s'ha decidit als penals. Com a París, els de Tito Vilanova novament han aconseguit el triomf en una mini tanda de penals (només tres per equip). Nani ha fallat el seu penal i el xut d'Ashley l'ha aturat Pinto, mentre que per al Barça Xavi i Piqué han superat De Gea.

Els primers compassos del partit han estat controlats pel Barça, que ha gaudit de dues ocasions per tractar d'avançar-se en el marcador. Primer (min. 4), Messi no ha pogut aprofitar una passada en profunditat d'Andrés Iniesta i, tot just vuit minuts més tard, Tello ha provat sort quan gairebé es quedava sense angle després de rebre una pilota de Leo Messi. El primer d'avisar per part del Manchester United ha estat Rooney, que de cap ha enviat la pilota a la dreta de la porteria de Valdés.

Messi ha estat novament el protagonista amb un xut de falta directa que s'ha estavellat a la tanca (min. 16) i amb un xut creuat que els anglesos han desviat a córner.

El Manchester United ha pujat el ritme del partit i ha intentat tancar el Barça, tot i que no ha generat gaires ocasions. Al contrari, ha estat el Barça l'equip que ha arribat a la porteria defensada per De Gea amb més perill. Tello ha forçat un córner (min. 32) i Messi ha posat a prova el porter dels anglesos abans que l'àrbitre xiulés fora de joc de Tello (min. 34).

Just abans del descans, Tello ha fet penal sobre Nani i Valdés ha evitat el gol del Manchester United refusant el xut de l'anglès, que tampoc ha aprofitat el refús del porter blaugrana, ja que ha enviat la pilota als núvols.

A la segona part, Kagawa, que acabava de sortir al terreny de joc, ha fet que Pinto s'hagués d'estirar per evitar el primer del Manchester United (min. 48). El Barça ha baixat el to. Aleixs ha provat sort, però De Gea ha aturat (min. 63), i en la següent jugada, Pedro també ha intentat obrir el marcador, però el porter del Manchester United ha refusat a córner novament.

Al minut 66, el tècnic del Barça, Tito Vilanova, ha decidit donar entrada al terreny de joc a Jordi Alba. El jugador, procedent del València, no ha fet encara cap entrenament amb el grup, ja que després de disputar els Jocs Olímpics el club va decidir donar-li uns dies de descans. Tot i això, el català ha saltat al terreny de joc i ha jugat per primer cop amb el primer equip blaugrana.

BARÇA 0 (2)

MANCHESTER UNITED 0 (0)

Barça: Valdés (Pinto 45'); Alves (Montoya 66'), Mascherano (Bartra 66'), Puyol (Piqué 45'), Adriano (Jordi Alba 66'); Sergi Roberto (Xavi 45'), Busquets (Ilie 76'), Iniesta (Cesc 45'); Tello (Pedro 45'), Messi (Afellay 45') i Alexis (Rafinha 66').

Manchester United: De Gea, Valencia, Vidic (Carrick 45'), Ferdinand (Wootton 72'), Evra; Nani, Scholes, Anderson, Young; Rooney (Kagawa 45') i Wellbeck (Berbatov 66').

Àrbitre: Martin Balko. Targetes grogues: A Scholes (31'), Busquets (69') i Nani (69').