Barça

Ansu Fati no va tan bé com Pedri

Tots dos volen reaparèixer al gener, però el procés de recuperació del canari va més avançat

3 min
Ansu Fati, Pedri i Gavi en l’entrenament d’ahir del Barça.

BarcelonaXavi Hernández vol posar fi amb el canvi d'any a la precarietat que ha hagut de gestionar durant els últims compromisos del Barça en aquest 2021. A l'espera del fitxatge de Ferran Torres, que està tancat i pendent dels moviments que calen per poder-lo inscriure, l'entrenador egarenc fa comptes de recuperar jugadors que són molt importants en els seus plans. Tres teòrics titulars, Ansu Fati, Pedri González i Memphis Depay, esprinten durant aquestes festes nadalenques per estar curats per al reinici de la competició oficial. Trigaran més a rebre l'alta mèdica Martin Braithwaite, que va passar pel quiròfan per recuperar-se d'una lesió al genoll esquerre i no té clara la data de tornada als camps, i Sergi Roberto, que també es va operar per acabar d'una vegada amb els problemes al recte femoral que l'han dut pel camí de l'amargura durant molts mesos.

De la llarga nòmina de lesionats, hi ha dos futbolistes que generen més expectatives en els tècnics que la resta. Xavi, de fet, encara no els ha pogut dirigir en partit oficial. Són Ansu i Pedri, als quals el club va renovar a la tardor per espantar l'interès d'altres equips. "Eren una prioritat zero per a nosaltres", explicava en aquest sentit Mateu Alemany. Aquests dies tots dos han aparegut en diverses publicacions treballant amb intensitat per arribar en forma al començament del 2022, en què el Barça tindrà un calendari atapeït, amb un màxim de nou partits possibles al gener si l'equip no cau eliminat a la Copa del Rei i arriba a la final de la Supercopa d'Espanya. El canari s'ha exercitat en solitari a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, mentre que l'hispanoguineà ho ha fet a Herrera (Sevilla), on ha passat les festes amb la família. L'un s'ha entrenat amb recuperadors del club i l'altre ho ha fet amb un físio de la seva confiança.

Ansu i Pedri –i també Memphis, que es va lesionar a Munic i no ha tornat a jugar– comparteixen la idea de reaparèixer al mes de gener i ajudar l'equip de cara al clàssic que es disputa a les semifinals de la Supercopa d'Espanya, el dia 12 a Jiddah (Aràbia Saudita). Tanmateix, segons ha pogut saber l'ARA, hi ha matisos pel que fa als seus respectius processos. El migcampista evoluciona més ràpid que no pas el davanter i té més números per sumar-se a la dinàmica del grup en la tornada a la feina prevista per a aquest dimarts. Només ha jugat quatre partits aquesta campanya per culpa d'una lesió al quàdriceps de la qual ha recaigut dos cops, un a finals d'octubre al camp del Benfica i un altre pocs dies abans del derbi contra l'Espanyol.

El pla conservador tutelat pel nou cap mèdic de la plantilla, Ricard Pruna, està a la recta final i Pedri podria estar en disposició de rebre l'alta per jugar a Mallorca (2 de gener) o Linares (5). En canvi, amb Ansu hi ha un punt més de prudència. Si bé el jugador hauria retallat els terminis –el van dissuadir de forçar a Munic–, tant els metges com els recuperadors li recomanen calma i anar sobre segur per descartar qualsevol risc de recaiguda. A Sant Joan Despí no obliden que la lesió al bíceps femoral que va patir a Vigo a principis de novembre s'associa al calvari que ha viscut aquest any amb el menisc. Per tant, per afinar la data del seu retorn a la gespa, i sobretot saber si podrà disputar el clàssic, caldrà veure les càrregues que suporta als últims entrenaments del 2021. La paraula de Pruna va ser important perquè Ansu pensés més amb el cap que amb el cor pel que fa a la seva recuperació. Els dies diran si el 10 haurà fet net del tot perquè Xavi el pugui fer jugar.

stats