Arxivada part de la querella de Jaume Roures sobre Bartomeu, Masferrer i I3 Ventures

L'ARA ha tingut accés a l'escrit de la magistrada on desestima la vulneració del dret a l'honor i les possibles injúries i calúmnies a l'empresari català arran del Barçagate

2 min
Jaume Roures, CEO de Mediapro en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa jutge arxiva la part de la querella de Jaume Roures contra Josep Maria Bartomeu, Jaume Masferrer i I3 Ventures pel Barçagate. El fundador de Mediapro havia presentat una querella contra les tres parts per injúries i calúmnies i administració deslleial després de veure's afectat quan el Barça va contractar l'empresa I3 Ventures del conglomerat Nicestream que va acabar creant perfils falsos amb la intenció de difamar personalitats relacionades amb l'entitat blaugrana. La jutge del jutjat d'instrucció n. 13 de Barcelona, Alejandra Gil, ha decretat el sobreseïment lliure de les actuacions pel que fa a la vulneració del dret a l'honor, injúries i calúmnies de l'empresari català.

La jutge detalla en l'escrit al qual ha tingut accés l'ARA quins són els motius pels quals desestima i arxiva la causa. Sobre les possibles injúries denunciades conclou que "es tracta de comentaris lletjos, inadequats, innecessaris que diuen més de qui els fa que no pas de qui els rep". A més, en l'escrit Gil argumenta que "per la seva entitat" i tractant-se d'"un personatge públic –el senyor Roures ho és–, no poden ser constitutives com a injúries de caràcter greu". Pel que fa a les calúmnies, tot i que enumera les ocasions on es podrien valorar certes referències cap a l'empresari, la jutge estima que són massa genèriques i "no venen referides a fets concrets", cosa que fa que no tinguin "rellevància penal". Malgrat que afirma que sí que hi ha acusacions concretes que podrien ser constitutives de delicte, defensa que són informacions que ja havien aparegut amb anterioritat a la premsa.

La part de la querella referida a aquests dos delictes queda arxivada mentre que l'administració deslleial encarà està sent investigada i segueix el seu curs legal.

stats