Barça

Au, va, tots a criticar Ter Stegen: els apunts en calent del Dinamo-Barça

Ansu decideix a l'àrea rival, però el porter alemany salva el triomf a la pròpia

2 min
Ter Stegen, a l'escalfament del partit a Kíev.

BarcelonaVictòria vital del Barça a la Champions, la primera lluny del Camp Nou aquest curs. Un 0-1 contra el Dinamo que col·loca els blaugranes en posició de dependre de si mateixos per seguir a la màxima competició. A continuació, els apunts en calent del partit.

Amb l'ànima. "Eren prioritats alfa". Més sincer no va poder ser Alemany quan li van preguntar per les negociacions per renovar Ansu Fati i Pedri. Amb el canari lesionat, queda l'hispanoguineà per recordar que el Barça, al contrari del que es pugui pensar, sí que té futbolistes top, cotitzats i capaços de decidir en escenaris de caixa o faixa com el que es dibuixava a Kíev. Ansu arribava a la cita clau tocat, però va sortir d'inici, no va defugir responsabilitats i a sobre va marcar un gol crucial, amb una rematada de pur golejador. La va engaltar amb l'ànima, com Iniesta a Stamford Bridge.

Decisiu, per fi. A Kíev, el Barça va combinar estones de bon futbol amb moments de sotsobre, d'exposició defensiva fruit d'una separació entre línies molt conreada durant l'era Koeman. Quan el Dinamo més amenaçava, va emergir la figura de Ter Stegen, segons els crítics Ter Statuen. El context de precarietat també està esquitxant el porter alemany, a qui s'acusa de no intervenir tant com acostumava a fer en anys precedents. El partit a Ucraïna, però, contradiu la màxima. Tant, que es pot dir que Ter Stegen va salvar la vital victòria blaugrana amb fins a tres aturades de mèrit. Ell també és top, encara que se'ns oblidi.

Interessa recuperar Lenglet. La baixa de Piqué i l'alta in extremis d'Araujo van portar el central francès a l'onze contra el Dinamo. Partia aquesta temporada com a quart central, però les exigències del guió l'estan fent aparèixer sobretot a la Champions. I, la veritat, seria interessant no ficar-lo al mateix sac que a l'estèril Umtiti. Lenglet és un futbolista aprofitable, sa, bastant jove (26 anys), professional i discret. Amb Xavi, que valora molt la sortida des del darrere, podria tenir més protagonisme. I si no, a la Premier falten marcadors com ell. Ara bé, perquè els compradors piquin, l'ostracisme no és bo.

Un extrem és innegociable. Amb el Kun Agüero lluny dels terrenys de joc com a mínim durant tres mesos, ja ha transcendit que el Barça mirarà de contractar un davanter a l'hivern. No se n'especifica el perfil, però seria menester que la direcció esportiva es decantés per un extrem. Només Dembélé, que no és fiable físicament i encara no ha renovat, respon ara mateix a la necessitat d'obrir el camp no només amb els laterals. Xavi voldrà un equip més ample que llarg i heretarà una plantilla sobrada de jugadors amb tendència a anar cap al centre: Memphis, Ansu, Coutinho, Braithwaite, De Jong...

stats